Weer terug op de CT-afdeling

Gistermiddag was ik weer terug op de CT-afdeling van het Erasmus MC. Ik ben er tijdens mijn twee maanden durende opname 30 keer geweest, dus het voelde wel 'vertrouwd'. Ik zag al die bekende gezichten weer van de mensen die de bedden naar de CT rijden. Ik had ze allemaal wel een keer achter mijn bed gehad.
Gisteren was ik er voor onderzoek aan mijn longen en buik. Om te weten waar die bolle maag vandaan komt en of er toch geen kanker aan het ontwikkelen is uit mijn inmiddels verwijderde appendix. Bloedonderzoek vooraf gaf aan dat de kankermarkers gelukkig laag waren.  

Ik had contrastvloeistof nodig en dus moest er een infuusje geprikt worden. Dat gaat bij mij meestal niet goed: ze hebben wel eens vijf keer moeten prikken voor ie goed zat. Ook nu lukte het verpleegkundige één niet: na twee pogingen gaf ze het op. Ik heb 'rollende aders'.  Verpleegkundige twee lukte het zowaar wel in één keer. Tijdens mijn opname had ik ook echt een favoriete prikster: een wat oudere dame van de lab-afdeling. Zij prikte altijd in één keer goed en je voelde niets. Dat was gisteren helaas wel anders, maar: ik ben het gewend en gelukkig niet bang voor naalden.

Nu wachten op de uitslag, dinsdagmiddag op de HPB-poli. Ik ben vandaag echt doodmoe. Het zijn ook hele afstanden die je moet lopen in het Erasmus.  

2 reacties

Bekend verschijnsel die aders. Waar ik bij het prikkend personeel de aderen zo met het blote oog kan zien liggen, hebben ze die van mij omschreven als diepliggende wegfloepende aders zonder recht stukje. Als ik infuus moet krijgen voor een scan, maak ik een afspraak op de dagbehandeling en zeg maar meteen dat die in mijn hand of pols moet. Scheelt weer gaatjes....

Laatst bewerkt: 15/01/2022 - 11:44

Ja echt hè? Ik heb een keer gehad dat er drie verpleegkundigen nodig waren voor ie goed zat...

Laatst bewerkt: 15/01/2022 - 23:32