Waar draait het echt om in het leven?

Als je met ernstige medische problemen te kampen hebt, dan ga je vanzelf nadenken: wat is nu echt belangrijk in mijn leven?
Natuurlijk is werk belangrijk, je brengt er een groot gedeelte van je leven door. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken, dus werken is zeker geen straf en ik blijf het doen zolang ik kan. Geld genoeg hebben maakt het leven wat makkelijker. Ik weet ook hoe het is om niet genoeg te hebben: dat kan je radeloos maken.

En: ik heb een paar best wel lange periodes geen auto (of ander vervoersmiddel) mogen/kunnen rijden. Wat een genot is het dan als je weer achter het stuur kunt kruipen en zelf kunt rijden waar je maar heen wilt! Wat een vrijheidsgevoel geeft dat.  Ook dat is dus blijkbaar heel belangrijk.

Maar het aller-aller-belangrijkste is toch: familie en liefde. 
Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik al heel veel jaren gelukkig getrouwd ben, kinderen en kleinkinderen heb.
Mijn vrouw is elke dag op bezoek geweest toen ik twee maanden in het ziekenhuis lag. We doen alles samen, zijn behalve getrouwd ook de beste maatjes en kunnen heel goed met elkaar praten.
En als je kleinkind (1) op bezoek komt in het ziekenhuis en je ondanks alles (slangen uit m'n neus, infuus en 14 kilo lichter) niet alleen herkent en lacht, maar ook meteen een knuffel geeft, dan wéét je waar je voor leeft.


 

1 reactie