Real live Dokter Bibber

Ik ben maar weer begonnen met méér Kreon-pillen slikken en vaker klein porties eten. Het helpt een klein beetje voor de misselijkheid, maar de pijn blijft.

Uit de CT-scan blijkt dat ik een slokdarmontsteking heb opgelopen na de recente behandeling daarvan. Dat verklaart een aantal recente klachten.
De vochtcollectie bij mijn alvleesklier was afgenomen.
Verder was er niets bijzonders te zien. Dat kan ook haast niet want mijn buik wordt steeds leger. Ik voel me een real live Dokter Bibber. Zo is al een nier weg, ook de galblaas en de galwegen zijn weg, net als een stuk van de alvleesklier, maag en prostaat. Ruimte genoeg om drugs te smokkelen grapte mijn dochter al eens. Waarom is mijn buik dan opgezet? 'Allemaal lucht' zei de laatste HPB-arts. Maar daar staat niets over in het verslag van de CT.

Ik heb inmiddels een heel leger aan specialisten gezien, ik kan er een kwartetspel van maken voor mij kleinkinderen: de MDL- , KNO- en HPB-arts, longarts en cardioloog, de chirurg, diëtiste, fysiotherapeut, de radioloog, uroloog, neuroloog en nefroloog...

Ik slik op dit moment 22 verschillende medicijnen (pillen, poeders en puffers). Daarvoor heb ik verschillende alarmen op mijn telefoon ingesteld zodat ik ze niet vergeet op het juiste moment in te nemen. Het is alleen lastig als ik een klus buitenshuis heb. Dan kan ik niet alles op tijd innemen.

En lastig blijft ook de moeheid. Toen mijn vrouw boodschappen ging  doen was ik in de parkeergarage natuurlijk weer pardoes in slaap gevallen. Ik schrok wakker toen een man met een aardig gezicht op de ruit tikte. 'Gaat het wel goed met u? U ligt zo voorovergebogen in de auto achter het stuur', zei hij. Ja het gaat goed, alleen erg moe...

2 reacties

Gelukkig heb ik niet zoveel mazzel als jij, maar slaap wel 16 uur op een dag vitaminen B zal je meer energie geven. Het kan je ook een verschrikkelijk  naar gevoel geven als die vermoeidheid in je hoofd zit, dan wil je lichaam wel maar je hoofd niet. Gewoon een pil erbij zeg maar, het kan ook zijn dat je gewoon die rust nodig hebt en die dan ook moet pakken. Rust is ook een medicijn.

Sterkte

Laatst bewerkt: 21/01/2022 - 14:00

Dank je wel Rono412,
hoe meer ik doe, hoe meer ik moet slapen, merk ik. Normaal had ik aan zeven uur slaap meer dan genoeg maar nu niet meer. Het nieuws bekijken lukt dan al niet omdat ik pardoes in slaap val op de bank!
Vitamine B heb ik nog niet geprobeerd. Heb wel ijzertabletten.

Laatst bewerkt: 21/01/2022 - 16:20