Zorgregisseur

Mijn huisarts zei het een tijd geleden al toen ik een keer op het spreekuur kwam: jij zou eigenlijk een zorgregisseur moeten hebben. De arts kon niets voor me doen omdat hij het niet meer overzag.
Dat is het probleem als je veel verschillende aandoeningen hebt en evenzoveel behandeld artsen. Wat komt waardoor en wie neemt het initiatief?
De HPB-arts zei het ook op het spreekuur laatst: komen de klachten niet door wat de MDL-arts heeft gedaan? Weet ik veel! Ik wil van mijn klachten af maar vind vaak nergens gehoor. De afgelopen nachten waren weer verschrikkelijk, veel pijn, vaak wakker daardoor en niet uitgerust. Ik voel me niet mezelf.
Van de HPB-arts mag ik maar één maagzuurremmer, want anders werken de Kreon-tabletten niet goed. Maar van de MDL-arts móét ik twee maagzuurremmers omdat ik anders, door een scheurtje in mijn middenrif, meer Barret-slijmvlies ontwikkel, met als mogelijk gevolg slokdarmkanker. Wat is wijsheid?

2 reacties

Je bent 64. Oud en wijs genoeg om je eigen koers uit te zetten. Ik zou kiezen voor 1 arts en kijken bij welke middelen je het meest baat hebt. Anders wordt je helemaal gek denk ik. 

Laatst bewerkt: 24/01/2022 - 16:00

Dank voor uw reactie, maar het is en blijft lastig want het heeft allemaal invloed op elkaar... Heb nu maar alles aan de diëtiste voorgelegd, kijken of zij iets (in overleg met de artsen) kan bereiken. Anders maar weer bellen...

Laatst bewerkt: 24/01/2022 - 18:33