Hallo Buurman!

Hallo Buurman!

Laatst belde mijn Buurman me op, met de vraag of hij me even kon spreken? Natuurlijk, zei ik. Ik dacht dat gaat over de VvE (Vereniging van Eigenaren) of zo. Maar helaas was dat niet het geval, mijn lieve Buurman van 83 jaar oud vertelde mij dat ze bij hem slokdarmkanker met uitzaaiingen naar de maag hadden gevonden. Daar was ik even stil van, hé bah, alweer iemand in mijn directe omgeving die zo'n K. bericht krijgt. 

Hij wilde graag weten wat de chemokuren inhield en wat de bijwerkingen en consequenties daarvan waren, zodat hij kon beslissen wat hij ging doen. Hij twijfelde over wel of geen behandeling. Dat snap ik op zijn leeftijd! Ik had dat ook graag willen weten, voordat ik in dit spektakel terecht kwam. Als ik het allemaal van te voren wist wat ik nu weet, dan had ik precies hetzelfde gedaan, en pakte ik die chemokuren aan, om te redden wat er te redden valt.

Mijn buurman had al besloten om het zo maar te laten, en heeft een afspraak gemaakt bij zijn huisarts om zijn wensen kenbaar te maken. Hij wacht nog op de uitslagen van zijn biopten (hapjes van slokdarm en maag) Maar de dokter vertelde hem al dat het er niet goed uitzach wat hij had gezien. Ik zag dat hij al flink afgevallen was, maar ik vondt hem er nog steeds er kwiek uitzien! Hij staat voor dag en dauw al op om, om 08.00 uur bij de supermarkt te staan, hij gaat vaak boodschappen halen voor anderen in onze flat. Hij is een mensen mens, om zomaar te zeggen. Hij was er niet van op de hoogte om een erfelijksonderzoek te laten doen, dat stond nergens in de folder die hij van het ziekenhuis gekregen had, hij heeft namelijk twee zoons. Mijn buurman hoeft het niet voor zichzelf te doen, maar voor zijn zoons wel. Ook al zou de uitslag negatief zijn, dan heb je in iedergeval een antwoord daarop, plus zijn zoons kunnen zich (als ze willen) toch elk jaar laten onderzoeken op K. Misschien dat ze er dan wel optijd er bij kunnen zijn, en zo de behandeling ook op tijd kunnen starten. Want ook mijn buurman had van die vage klachten, dat het niet duidelijk was wat hem nu markeerde.

Waarschijnlijk gaat hij ook binnenkort verhuizen uit onze flat. Bij ons is alles ingang gezet, mijn moeder heeft het huurcontract getekend, en het huurappartement heeft een opknapbeurt nodig. Het zit vol oude behang, heeft een kale betonnen vloer, in de douche staat alleen maar een w.c en wasbak is gelukkig goed betegeld, de keuken bestaat uit drie kastjes met een RVS aanrechtblad erop. We moeten er wat in investeren, maar dan woon je wel met enige comfort en maak je het appartement weer een beetje eigen. We zijn al helemaal rond met de bedrijven die het gaan opknappen voor ons, we hebben alles in de opruiming gekocht het hoeft niet duur te zijn, maar wel goed en bruikbaar. Gelukkig hebben we ook familie/vrienden/collega's die willen helpen met het een en ander.

Ik heb er nu meer vrede mee met die verplichte verhuizing, het schilt echt dat ik dit soort dingen van me af kan schrijven en het kan delen met de rest van de wereld. Dank je wel Kanker.nl dat je ons de mogelijkheid biedt om het van ons af te schrijven! Je kan dan geestelijke/mentaal weer verder gaan, want ook al ben je ongeneeslijk ziek alles blijft in beweging en de wereld draait ook gewoon weer door naar het nieuwe jaar 2023.

Nog even dan gaan we op vakantie naar Tenerif, dat doen we tussen het klussen en opknappen door, we zetten ons leventje even op PAUZE. Ik dacht maar zo, als ik toch een goede uitslag heb op mijn driemaandelijkse CT-scan dan trakteer ik (ons) op een vakantie, zolang ik het nog kan "Why Not" 

Tot de volgende blog 👋

Liedje van: The Cats met Don't Waste Youre Time

3 reacties

Dat is "the spirit". Je momenten pakken wanneer het kan! En een goede uitslag vieren met een vakantie is helemaal lekker. 

Overigens wel een heel triest verhaal van je buurman. 

Laatst bewerkt: 04/12/2022 - 12:34

Fijn dat je het zo allemaal van je kan wegschrijven . 
En ook al wordt er niet dadelijk op gereageerd , je blogs worden gelezen . Altijd een luisterend oor . 

En , zoals ik het lees , met die verhuis komt het wel goed . 
 

Laatst bewerkt: 04/12/2022 - 15:07

fijn dat je een beetje je draai vindt bij de nieuwe woning

maak er een paleisje van :)

en lekker op vakantie, yeah

Laatst bewerkt: 06/12/2022 - 04:51