Vliegende start

Er is al zoveel geschreven over het epidemiejaar 2020. Op social media las ik niks anders dan dat mensen blij waren dat dit jaar erop zat. Ook ik had die hele epidemie natuurlijk liever overgeslagen, maar de rest van het jaar toch echt niet.

Als patiënt met uitgezaaide kanker kijk ik dan ook iets anders dan gemiddeld tegen tijd aan: elk jaar telt. Voor mij was 2020 het jaar waarin de kanker niet is terug gekomen. En dus ook het jaar waarin ik weer een toekomst voor me ben gaan zien nadat die het jaar daarvoor was weg gevaagd. Het jaar waarin ik moest erkennen dat werken er op dit moment even niet in zit en waarin ik werd afgekeurd. En ook het jaar waarin we eindelijk ons huis konden verkopen.

We hoopten dat het ook het jaar zou zijn waarin we ons nieuwe huis zouden kopen. We zochten naar een iets groter huis dan we hadden, maar niet al te groot. Wel met een flinke tuin en liefst een beetje aan de rand van een dorp of er net buiten. Een beetje cosmetisch klussen was prima, maar liever geen grote verbouwingen. Nou, dat is aardig mislukt. Na tig bezichtigingen, 1 huis gekocht onder voorbehoud wat toch niet doorging en nog tig bezichtigingen werden we eind augustus toch nog verliefd op een prachtig huis: middenin het centrum van een dorp, wat groter dan gepland en met een dubbele verbouwing. Alleen de tuin konden we afvinken, maar het lijstje was meteen overboord haha. Ons bod werd geaccepteerd en toen moesten we nog 'even' de verdere financiering en verbouwing regelen. Door een enorme bureaucratische rompslomp waar zo ongeveer alles fout ging wat fout kan gaan heeft dat maanden geduurd, maar nu zijn gisteren eindelijk de definitieve papieren getekend en zijn we vanaf 15 januari de trotse eigenaren van ons nieuwe huis! De verbouwingen zijn wel al even in volle gang en deze maand wordt er zoveel mogelijk afgemaakt zodat we 1 februari kunnen verhuizen. Dan nog zal er een hoop moeten gebeuren (verven, heel veel meters verven vooral), maar man wat kijk ik ernaar uit. Zelfs in de status van bouwput word ik enorm blij van dit huis. Ik kijk uit naar het mooie eigen kamertje voor onze zoon, de knusse avonden rond de open haard, onze mooie keuken, eindeloze zondagen aan onze 'nieuwe' tafel, de lente en zomer in de fijne tuin, aanleggen van een moestuin, kippen, de hond en onze zoon die lekker kunnen rennen in de tuin, zelf een boek lezen in die tuin. Of bij de open haard. Had ik de tuin al genoemd?

Hopelijk kunnen we dat dan ook delen met wat meer mensen dan nu kan. Met het vaccin lijkt er eindelijk wat uitzicht te komen. Als er genoeg mensen zijn die zich laten vaccineren tenminste. Dat moet een ieder natuurlijk helemaal zelf weten en ik snap dat er mensen zijn die twijfelen of weigeren. Althans, sommige argumenten snap ik best, maar niet allemaal. Wat ik minder snap is dat er mensen zijn die roepen dat het niet betrouwbaar kan zijn, dat er te weinig of te kort getest is en wat dan niet meer, maar waarvan ik weet dat ze er totaal geen moeite mee hebben om regelmatig wat wit poeder uit de krochten van Colombia in hun neus te duwen. Of wat pillen uit een onbekend lab te proberen. Niks mis mee vind ik, zelf ook meermalig onderzocht hoe dat is, maar bij mijn weten is de betrouwbaarheid van die dingen toch wel iets discutabeler. 

En ik weet niet of ik dat mag zeggen, want pas sinds ik zelf ziek ben ben ik me daar ook veel bewuster van, maar ik zeg het dus toch:  van roken, te veel drank en ongezond eten zijn al lang bekend en bewezen welke schadelijke effecten dit op de lange termijn heeft. Die kunnen ook behoorlijk heftig zijn. Zou een ieder die het vaccin weigert om gezondheidsredenen zich daar ook mee bezig houden?

Maar goed, gisteren getekend voor ons huis dus, nadat we nog een spannend weekend hadden of het nou toch nog eens zou lukken voor de afgesproken datum. Gisteren overdag echter ook weer een dagje ziekenhuis om weer door de hele mallemolen te gaan: ct scan, hartscan, bloedprikken, leverarts. De scanuitslagen krijg ik maandag pas. Hoewel dit afgelopen weekend voor extra zenuwen zorgde ben ik er nu toch wel gerust op: de bloeduitslagen van mijn leverwaarden waren voor de tweede keer op rij volledig gezond! Allemaal! Ze schommelden al een hele tijd tegen het gezonde aan. Volgens de oncoloog zou dat schommelen zo blijven omdat mijn lever te erg beschadigd is. De eerste keer was ik verrast en blij, maar ik durfde niet te hopen dat het een tweede keer ook weer zo zou zijn. Toch gelukt! Het blijft zo bizar, van heel dicht bij de dood naar weer gezonde leverwaarden in 1,5 jaar tijd. 

Met een droomhuis, goede bloeduitslagen, morgen weer kuren en maandag de uitslagen zijn de eerste twee weken van 2021 best enerverend te noemen, maar met deze vliegende start kan de rest van het jaar al bijna niet meer stuk. 

 

 

15 reacties

Wat een energieke blog van je, Sandra! Heerlijk om te lezen over je nieuwe huis en vooral tuin. Ik haat verhuizen dus ben heel blij dat ik al zo’n tophuis heb met houtkachel, tuin en veranda. Jij en je gezin gaan zo erg genieten, zelfs van het meters verven. Nu nog “even” een geweldige uitslag 🤞🏼en 2021 is jouw jaar.

Miranda XX

Laatst bewerkt: 06/01/2021 - 17:38

Haha, ik wil er ook zeker geen gewoonte van maken! Wat een stressvol gedoe. Jouw huis klinkt inderdaad ook top! Genieten gaan we zeker, al gok ik toch dat het verven nog wel eens vervloekt gaat worden haha. Maar ach, dat we een mooi huis hebben wat we mogen verven is natuurlijk gewoon superfijn dus ik zal proberen me in te houden.

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 08:17

Wat een prachtig huis! Heb altijd in een wit huis willen wonen - vraag me niet waarom - maar ben nog niet verder dan lichtgrijzig gekomen :). En dan nog die bloedwaarden die goed zijn, jouw 2021 vliegt inderdaad als een raket uit de strartblokken. Geweldig. 

Ik duim maandag nog even voor je, gewoon voor de zekerheid :). 

xx, Joke

Laatst bewerkt: 06/01/2021 - 22:22

Haha, verven geen optie? Lief dat je gaat duimen, al maak ik me er niet zo'n zorgen om, het blijft natuurlijk altijd spannend. 

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 12:47

Goedemorgen Sandra,

Wat een prachtig stukje heb je geschreven....zo positief en dan ook

nog eens een heel erg mooi huis gekocht !!

Dit zijn huizen met een  "ziel " [ daar hou ik van ]

Als die konden praten.....

Ik hoop dat je "uitslagen" heel erg positief blijven, maar daar hou je

ons wel van op de hoogte.

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 07:37

Dankjewel Hans! Ja, ik hou ook zo van oude huizen (en oude spullen), heel blij dat ik er weer in 1 mag gaan wonen!

En ik laat weer weten wat de uitslagen zijn ja.

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 12:49

Lieve Sandra, 

Gefeliciteerd met jullie mooie, nieuwe huis! Heerlijk zo’n nieuw begin op een nieuwe plek en dan met een tuin en open haard. 

Je benoemt veel goede punten w.b.t. degenen, die het Corona vaccin weigeren of daarover twijfelen. Er zullen mensen zijn die extreem gezond leven en zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat er ook veel zijn, die zich “bezondigen” - ook ik heb daar op zich geen oordeel over - aan drank, drugs, roken, te weinig bewegen en/of ongezond eten. En dan is het eigenlijk vreemd dat zo iemand zo moeilijk over het vaccin doet, dat zeer waarschijnlijk minder risicovol is. En daarnaast werkt het niet, als te weinig mensen het nemen. Nou ja...we zien het wel. De enige zekerheid van de toekomst is onzekerheid.

Blijf lekker genieten van jullie nieuwe stekje! 

Liefs, Jessica 😘

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 10:36

Dankjewel! 

Ja die mensen...ik snap daar ook echt niks van; neem dan ook de rest van je leven eens onder de loep. Soms word ik er ook een beetje bang van, dat er toch te weinig mensen zijn die het nemen. Dat beeld krijg je bijna als je social media opent. Maar van de week hoorde ik op het nieuws dat uit een onderzoek toch is gebleken dat 75% zich wil laten vaccineren. Nog steeds een wankel getal, maar net genoeg voor immuniteit. Dat stelt me dan toch een beetje gerust. 

En tot die tijd heb ik straks in ieder geval een heel fijn plek om me terug te trekken. Hoe is het met jou?

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 12:56

Hi Sandra, 

Ja, precies. 

Met mij gaat het op zich goed, maar wel een mentale dip. Zal dit weekend weer even een blog schrijven. 
 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 13:40

Hoi Sandra,

Een schitterend huis! Wat fijn om zo het nieuwe jaar te beginnen. En ook mooi dat voor jou 2020 vooral het jaar was waarin de kanker niet terugkwam. Graag zo doorgaan in 2021!

En een scherpe observatie weer over de vaccinweigeraars.Ik heb me ook wel eens afgevraagd of daar mensen tussen zitten die wel gewoon even een paar prikken halen als ze naar een exotisch land gaan. Maar dat weet ik niet, ik ben de combinatie nog niet tegengekomen. 
Inmiddels groeit de bereidheid enorm, en nu hebben we eigenlijk het omgekeerde probleem: stees meer mensen willen voorrang, en allemaal met hun eigen goede redenen. Wij natuurlijk ook. Het zal best nog een tijd duren eer er genoeg vaccins zijn, maar ik denk nu maar zo: elke prik die gezet is zorgt voor minder verspreiding. Verder zeg ik iedere keer dat ik er niet te veel naar moet uitzien, want misschien is het pas over maanden, en het is maar weer de vraag hoe ik er dan aan toe ben, en dan zijn er ook weer maanden opgesoupeerd van de tijd die nog rest.

Heel veel geluk en plezier met jouw man en mannetje in jullie nieuwe huis!

Hanneke

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 17:05

Hoi Hanneke,

Dankjewel! De scanuitslagen waren ook goed dus we gaan gewoon zo door. 

Ik wacht met groot ongeduld tot ik eindelijk aan de beurt ben voor dat vaccin, maar je hebt gelijk: elke prik zorgt voor minder verspreiding. Zo had ik er nog niet naar gekeken en het maakt me meteen iets minder ongeduldig. Iets maar hoor, maar het scheelt toch 😅. Hopelijk zijn we snel aan de beurt! Hoe gaat het met jou?

Liefs Sandra

 

Laatst bewerkt: 13/01/2021 - 13:09

Wat een fantastisch huis en je beschrijving maakt 'm nog mooier, ach wat is het jullie gegund! En graag fijn stabiel voortkabbelen. En graag snel voldoende gevaccineerden, en ik sluit me volledig bij je aan wat betreft de vaccinatieweigeraars betreft. 

Lieve Sandra, alles is hierboven eigenlijk al gezegd, ik herhaal maar: heel veel geluk en plezier in jullie nieuwe huis! Mooi zo doorgaan en dat dit maandag ook mag blijken uit de uitslag. Veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 17:57

Dankjewel! De scans waren goed, dus we gaan gewoon zo door. Op naar dat vaccin! 

Liefs Sandra

 

Laatst bewerkt: 13/01/2021 - 13:11