Klein geluk

De zon is voor de meeste mensen waarschijnlijk een zalig ding. Dat was het voor mij ook altijd, maar sinds mijn eerste chemokuur drie jaar geleden was ik er een beetje bang voor. Chemo en zon gaan niet goed samen. Na de chemokuren werd ik geopereerd en werden oa alle lymfeklieren uit mijn oksel gehaald. Met de arm aan die kant moet ik ook erg oppassen: verbranden betekent extra oedeemklachten. En een bestraalde huid...nouja dat hoef ik vast niet uit te leggen. 

Sinds die eerste chemo vermijd ik dus de zon en zit ik op de eerste warme dagen met een trui aan in de schaduw. Totaal geen wereldprobleem natuurlijk. Maar sinds dit voorjaar was ik opeens klaar met dat moeilijke gedoe en alle restricties die ik mezelf opleg en bedacht ik dat ik best een paar uur in de zon kan zitten of fietsen als ik me goed insmeer. En zo komt het dat ik vandaag heerlijk in het zonnetje zit. Goed ingesmeerd. Niet bang om te verbranden en welke consequenties dat dan weer heeft. Gewoon een beetje genietend in mijn eentje (voor zo lang de kleine man slaapt natuurlijk) Het klinkt zo gewoon, maar het voelt zoveel meer vrij en ontspannen. Kanker is ontzettend klote, maar zorgt er ook voor dat ik bewust stil sta bij dit soort klein geluk. 

5 reacties

---

Heel erg veel respect voor je  "tegendraadse" en "balorige"  gedrag!!!

Ben trots op je...hahaha

Groetjes  Hans

Laatst bewerkt: 06/05/2020 - 15:03

Haha, zo voelde het inderdaad de 1e keer! Bekijk het maar, ik ga de zon in! Maar inmiddels is het gewoon lekker ontspannen.

Laatst bewerkt: 06/05/2020 - 15:09

Doen, Sandra, als je er blij van wordt! Zon is ook goed voor een mens. 

Ik 'mag' het ook eigenlijk niet maar gun mezelf net als jij dit kleine guilty pleasure. Met factor 50 en niet te lang, maar o, wat knap ik ervan op. 

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 08/05/2020 - 08:26

Ook ik had dat 2 jaar geleden. Maar als ik goed smeerde en lette op de tijd wanneer ik in de zon ging, ging het prima. Dus dan wordt je vervolgens losser. Hier schuilt het gevaar in dat het soms net even te lang is. Met als gevolg een verbrande neus.šŸ¤­

Lekker genieten de zon is ook goed voor vitamine D toch? Zijn we ook nog gezond bezig. 

Liefs Alice šŸ˜˜ā¤

Laatst bewerkt: 06/05/2020 - 19:04

Sandra, ik sluit me helemaal aan bij wat Hans, Hanneke en Alice jou al schreven.
Doen dus, pak die zon! Ook goed voor dat kleine geluksgevoel.

Waarin iets kleins toch ook iets groots kan zijn ;-)

Tom

Laatst bewerkt: 06/05/2020 - 22:29