Kankerverjaardag

Op 7 april 2017 stond mijn wereld al even stil. Die dag hoorde ik dat ik borstkanker had en dat werd dan ook mijn kankerverjaardag.

31 mei 2019 zakte opnieuw de grond onder mijn voeten vandaan toen ik hoorde dat ik uitzaaiingen had. Ik hoorde ook dat ik hieraan dood zou gaan. Wanneer wisten ze niet, maar ik was op dat moment doodziek en de vraag was of ik daar nog bovenop zou komen. 31 mei 2019 werd mijn tweede kankerverjaardag. 

31 mei 2020. Het is drie dagen na immuuntherapie nummer zoveel. Gisteren kon ik nog niet zoveel. Vandaag word ik wakker in onze camper tussen de bossen op de Veluwe en hoor niks anders dan vogels. Samen met de hond vertrek ik het bos in en tik voor het eerst de 8 km aan met hardlopen. Tranen lopen over mijn wangen. 

Vandaag vieren we deze tweede kankerverjaardag. Een terugblik van wat er allemaal gebeurd is afgelopen jaar. En een immense dankbaarheid voor hoe het nu is. Vandaag genieten we van de camper, de bossen, de vogels en elkaar. Omdat het leven niet vanzelfsprekend is. 

 

 

11 reacties

Goedemorgen op deze prachtige zonnige Pinksterdag.

Een  "verjaardag" van iets  verschrikkelijks  overdenken.....ik doe dat ook wel 

eens, maar of ik daar altijd vrolijk van word weet ik eigenlijk niet??

Het is niet echt belangrijk, maar de betekenis van Pinksteren is dat na de

dood van Jezus, hij even terug komt bij zijn volgelingen om het christelijke

geloof  "op te starten"  en uit te leggen wat hij allemaal bedoelde...

Nu ben ik maar een heel klein beetje gelovig [ op mijn manier ], maar toch

wel een leuke link dat juist vandaag jij zo heerlijk weer met je hond aan

het rennen bent en een nieuw record aantikt!!

Misschien is die  "Heilige - Geest " zoals ze dat met Pinksteren noemen, juist

vanmorgen op jouw hoofd terecht   gekomen ...

Voel even of je geen bult daar hebt overgehouden...hahaha

Geniet van het leven meisje  en pluk de dag !!!

Groetjes  Hans

---

 

Laatst bewerkt: 31/05/2020 - 10:08

Hahaha, dat zou nog eens mooi meegenomen zijn, de Heilige Geest op mijn hoofd. Wie weet 🙃. Al ben ik zelf niet gelovig.

Ik vind zo'n verjaardag een mooi moment om weer even stil te staan. En ik heb natuurlijk ontzettende mazzel met hoe ik er nu bij zit tov een jaar geleden, dat maakt het voor mij dan juist ook mooi. 

Fijne 2e Pinksterdag nog!

Groetjes Sandra

Laatst bewerkt: 01/06/2020 - 12:48

Een rare en wrange verjaardag is het, maar wel één om te vieren.Want je bent er nog, en hoe! Acht km rennen maarliefst, dat had je twee jaar geleden toch niet durven hopen?

Jij wenste mij op mijn jubileum ooit met veel humor "nog vele jaren ongeneeslijke ziekte". Ik wens jou talloze jaren waarin de kanker zich koest houdt en steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

Liefs en een fijne 'verjaardag',

Hanneke

Laatst bewerkt: 31/05/2020 - 11:28

Haha dankjewel! En ja, het is wrang en ik had hem liever niet gehad. Maar ik heb hem wel en het is zeker een dag om het leven extra te vieren!

Fijne dag nog!

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 01/06/2020 - 13:03

Hoi Sandra, heerlijk tussen de vogeltjes 8km hardlopen. Op een hoe dan ook memorabele dag. Petje af wederom voor deze prestatie. En idd niets, ook het leven,  is van zelf sprekend, groetjes Nicky

Laatst bewerkt: 01/06/2020 - 00:35

Hoi kan je bij uitgezaaide kanker inderdaad immunotherapie krijgen Ik wil dit graag weten wat ik ben helemaal geestelijk kapot gestreden lichamelijk gelukkig nog niet mijn geestelijk ben ik een wrak omdat je nergens een duidelijk antwoord krijgt Help me please

Laatst bewerkt: 16/06/2020 - 14:30

Beste Jacky,

Dat ligt er helemaal aan welke soort kanker je hebt. Ik heb een variant borstkanker waarbij dat mogelijk is, maar dat is niet mogelijk bij elke soort borstkanker. En zo is dat ook bij andere kankers. Sterkte!

Laatst bewerkt: 16/06/2020 - 15:52

Ik krijg immunotherapie in combinatie met chemotherapie chemotherapie voor de tweede keer en immunotherapie voor de eerste keer Ik hoop zo dat het aanstaat Ik ben zo bang en gaat geen dag voorbij of ik ben geestelijk gewoon kapot te veel in korte tijd gebeurt Ik hoop op meer succes verhalen te horen van jullie. Je mag mij eventueel ook privéberichten.

Laatst bewerkt: 21/06/2020 - 12:48