Interview Vrouw

Een tijd terug was er via deze site een oproep om mee te werken aan een interview voor de Vrouw (de weekendbijlage van de Telegraaf) met het thema 'wereldkankerdag'. Ik heb daaraan meegewerkt en vandaag is het artikel dan gepubliceerd. 

Het klopt helaas niet helemaal en ik zou dingen hier en daar zelf anders verwoorden of had er andere dingen uitgelicht, maar goed, dat is het risico van een interview en misschien vooral m'n eigen perfectionisme dat naar voren komt šŸ˜….

Uiteindelijk toch best blij mee.

12 reacties

Hoi Sandra,

Ik zag de oproep inderdaad voorbijkomen. In het verleden heb ik zelf ook wel eens interviews gegeven en dan had ik precies wat jij ook had, dat ik me er toch niet helemaal in herkende en sommige dingen anders zou hebben gezegd. En zeker bij De Telegraaf had ik er geen vertrouwen in dat ze mijn verhaal goed zouden weergeven. Dat gezegd hebbend (wat dus helemaal over mij gaat en niet over jou), ik vind je foto en verhaal prachtig en er spreekt zoveel veerkracht uit. En kracht. Het is een mooi document dat je nalaat, of dat nou over 60 jaar is of eerder. En je hebt dit toch maar mooi gedaan. Top! 

liefs, Mirjam

Laatst bewerkt: 29/01/2022 - 11:01

Hoi Mirjam,

Ja, dat had ik eigenlijk ook wel kunnen bedenken, niet zo bij stilgestaan. Ik heb eerder een interview gegeven voor het tijdschrift van de Moermanvereniging en dat was echt  heel mooi verwoord en samengevat. Beter dan nu šŸ˜….

Maar goed, ik ben er toch best blij mee. Ik vind deze foto wat ongemakkelijks uitstralen, maar dat zal mijn eigen criticus ook zijn. 

Dankjewel!

Laatst bewerkt: 29/01/2022 - 11:18

Hoi Sandra,

Wat een mooi interview en wat een prachtige foto.

Zelf zie je misschien iets wat mist of wat je anders had gewild maar dat gevoel heeft de lezer vast niet. Ik in ieder geval niet.

Laatst bewerkt: 29/01/2022 - 11:16

Lieve Sandra, 

Het is sowieso al prachtig dat je in de krant staat met zo'n mooie foto erbij. Ik kan me je bedenkingen wel voorstellen, maar dat komt misschien doordat jij zelf zo ontzettend mooi kunt schrijven. En ze hebben jouw indrukwekkende en bijzondere verhaal in een kort artikel moeten samenvatten, dat zorgt sowieso voor een gebrekkige weergave van het interview.
Maar ik denk dat voor iemand die jouw blog niet kent en jou niet kent, dit toch een heel mooi en bijzonder artikel is. Wees er maar trots op hoor!

Liefs,

Hanneke

Laatst bewerkt: 29/01/2022 - 12:18

Hey Sandra,

Jouw verhaal past ook niet in een notendop of op een a4-tje. De foto is voor jouw gevoel ongemakkelijk maar straalt toch kracht uit. En al die mensen die dat artikel lezen zullen dat ook vinden! 

Fijn weekend šŸ˜ƒ

Grtjes Sylvia 

Laatst bewerkt: 29/01/2022 - 12:54

Ik voelde me een beetje ongemakkelijk, heb het niet per se zo op foto's maken op die manier haha. En dat zie je in deze foto wel terug vind ik. Blij dat jij er ook iets anders in ziet, dankjewel!

Laatst bewerkt: 29/01/2022 - 19:00

Hoi Sandra

Ik vind de tekst met foto krachtig: je weet helder de essentie van je verhaal te vertellen zoals ik dat van jou ken hier op je blog.Goed gedaan hoor! mooie foto!

Ik kan mij voorstellen dat je wilt dat je tekst helemaal klopt. Al weet ik niet wat je precies  mist ik weet wel dat in grote lijnen ik je verhaal herken.

Vraag mij nog even af n.a.v de circulerende k.cellen zoals je die beschrijft: correspondeerde dit destijds met de tumormarkers of is dit een andere test? 

Nou super dat dit type cellen  nu op o cellen staat!

Groet van Jeron

Laatst bewerkt: 29/01/2022 - 19:00

Hoi Jeron,

Dankjewel! 

Nou, het correspondeerde in zoverre dat de tumormarkers ook bizar hoog waren, maar dat zijn wel echt andere onderzoeken. Die CTC zoals ze dat zo leuk afkorten onderzoeken ze niet zomaar heb ik begrepen. Het is nogal een duur onderzoek en ze doen het alleen als andere onderzoeken te weinig duidelijkheid bieden. Bij mij was er op de scans geen uitzaaiing te zien, terwijl ik wel doodziek was en het vermoeden van kanker wel heel sterk was. Ik bleek een lever vol losse kankercellen te hebben, die zie je niet op de scan. Die CTC test gaf dan wat meer beeld van wat er speelde.

Liefs Sandra 

Laatst bewerkt: 29/01/2022 - 19:12

Ik vind die foto echt  GEWELDIG  !!!  [ maar dat is mijn mening....hahaha]

Zo'n  "moeilijk" verhaal is eigenlijk niets voor even een stukje in een krant,

maar het geeft in korte versie toch wel weer wat er een beetje  "aan de hand is"

Omdat wij je uitgebreide versie kennen, is dit natuurlijk maar heel simpel,

maar dat weten de lezers van die krant niet.

Voor hun is het een mooi stuk om te lezen.

XX Hans

---

Laatst bewerkt: 30/01/2022 - 05:36