Eigen site

Na een tijdje nadenken of ik hier blijf bloggen of toch een eigen site start heb ik toch besloten een eigen site te maken. In eerste instantie ben ik vooral gaan bloggen voor de mensen om mij heen. Ik had toen geen zin in 'moeilijk gedoe' en bloggen via kanker.nl leek mij toen het makkelijkst. Voordat ik begon met bloggen heb ik ook wel even nagedacht of ik alles wel zo naar buiten wilde brengen; ik was meer iemand van de achtergrond. Maar de vele vragen met hoe het gaat, de soms onhandige en ongemakkelijke gesprekjes omdat iemand het niet zo goed durfde te vragen en toch ook de wens om iets tastbaars achter te laten wonnen het van mijn verlegenheid. 

Het heeft me meer gebracht dan ik van tevoren dacht: het schrijven is een uitlaatklep en een manier om de dingen soms op een rijtje te krijgen en van me af te zetten. De herkenning van lotgenoten is ontzettend fijn: te weten dat je niet de enige bent maakt het al veel draaglijker. Het meeleven en de fijne contacten: ik wil het niet meer missen.

En toch groeide de wens naar een eigen platform; kanker heeft me tenminste (meestal) van mijn verlegenheid afgeholpen. Een eigen site inclusief wat foto's (jawel, nooit gedacht dat ik dat zou doen; kanker doet gekke dingen met je) is inmiddels online. Omdat ik de contacten hier niet meer wil missen bekijk ik nog even hoe ik dat ga combineren: misschien gewoon zowel hier als op mijn eigen site dezelfde blogs. Of misschien toch een scheidslijn maken tussen blogs die ik graag vooral deel met medepatiënten en blogs die wat meer algemeen zijn...we gaan het zien. 

In ieder geval: ik ben stiekem best een beetje trots op mijn site en wilde hem hier toch ook even delen. Voor wie wil: www.metzonderkanker.nl 

 

12 reacties

Bedankt! Ik bedenk me nu dat ik jouw blog helemaal niet bekeken heb, dat ga ik ook eens doen!

Laatst bewerkt: 22/09/2020 - 08:40

Hoi Sandra,

Je site is heel mooi geworden. Ik ben blij dat je hier blijft bloggen, wij willen jou ook niet missen hoor!

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 22/09/2020 - 08:49

Wat prachtig Sandra, hoe jij je eigen site vorm hebt gegeven. Maar met 112 volgers mag je niet stoppen met kanker.nl hoor! Niet alleen voor ons, maar zeker ook voor jezelf. Wij willen jou lieve berichtjes blijven sturen. Wij leven zo met je mee. Dat wil jij toch niet missen hoop ik? Liefs Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 23/09/2020 - 10:50

Dank je Dasje! Nee, dat wil ik zeker niet meer missen en ik volg inmiddels ook te veel mensen hier, waarvan ik graag op de hoogte blijf hoe het gaat. Dus ik blijf ook gewoon hier!

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 07:08

Prachtige site, Sandra! En wat een geweldige naam (vind ik) metzonderkanker. En ik sluit aan: blij dat je ook hier blijft bloggen! XXX

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 13:35

Dank je! Mijn zusje zei vroeger altijd dat ze 'metzonderjas' naar buiten ging. Ik vond hem wel toepasselijk 😅

Laatst bewerkt: 29/09/2020 - 10:45

Hoi Sandra,

Wat stoer, gewoon je eigen website! Soms is het een kwestie van gewoon durven....en dat deed je. Mooi geworden, je site!

Ik ga je hier en daar volgen!!

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 29/09/2020 - 10:25