Vriendschap

Vriendschap .. een heel breed begrip sommige mensen zeggen al gauw een vriend van mij of me vrienden ..maar er is wel een verschil tussen vrienden en kennissen. Echte vriendschap is mooi je deelt dan met iemand lief en leed je staat voor elkaar klaar in goede en slechte tijden en een echte vriend heeft niet veel woorden nodig om je te begrijpen hoe je je voel .

Soms klinkt het zo simpel maar hoeveel echte vrienden we echt hebben merken we vaak pas in slechte tijden .. want wie steunt je nog als je verdrietig ben en geen zin heb in uitjes maar liever thuis op de bank zit .. of als je zoals vele van ons op deze site ziek bent en dus minder kan deelnemen aan maatschappelijke dingen en je soms ook op het laatst als nog moet afzeggen.

Ik ben een gezegend mens .. heb een vriendin die elke keer mee gaat als ik een afspraak heb met me arts in het ziekenhuis..ook al is het eerst bloedprikken lang wachten en dan niet altijd de leuke dingen horren rond om me ziekte ze is er voor mij. Een andere vriendin heeft op haar werk geregeld dat ze elke chemo kuur van mij vrij heeft zodat ze heel de behandeling bij mij is. Een andere vriendin regelt alles voor me kinderen op de scholen waar ze op zitten byv dat ze iemand hebben gekregen om mee te praten en deed de raport gesprekken toen ik dat nog niet kon. Maar ook veel apjes telefoontjes om me te steunen of gewoon zodat ik de me verhaal kwijt kan.... Zo verschrikkelijk bijzonder !

Gelukkig heb ik echt wel meer dan een hand vol echte vrienden die onvoorwaardelijk er voor mij zijn en natuurlijk ik ook voor hun .. toch heel bijzonder dit zij zijn mijn familie die ik zelf gekozen heb zeg ik weleens.

Hoe lastig en soms angstig dit proces van ziek zijn de behandelingen etc ook is buiten me lieve kinderen zijn mijn fantastische vriendinnen toch wel een extra kracht voor mij om dit aan te kunnen.. zo zeg ik wel eens deze ziekte heeft me ook veel moois gebracht ♡

 

1 reactie

Lieve Mihar 

Wat fijn om te lezen dat je goede vrienden hebt die er voor je zijn en waar je steun aan hebt ,dat neemt niet weg dat waar jij mee moet dealen maar het zou erg zijn als ze er niet waren ,

warme groet hes xxx

Laatst bewerkt: 11/01/2022 - 11:20