Revalidatie

Twee maanden geleden begon me oncologie verpleegkundige erover .. Miranda heb je wel eens nagedacht of gehoord over oncologische revalidatie.

Nou ik had er nog niet echt van gehoord wel eens voorbij zien komen dat mensen na een ongeluk gaan revalideren maar dat er een gespecialiseerd traject bestaat voor mensen met kanker nee wist ik niet . Ja dat is misschien wel wat voor mij.. me oncologie verpleegkundige die om de 6 a 8 weken bij me thuis komt zei wel als je zo'n traject aan wilt gaan dan is dat wel voor het hele programma. Je kan niet zeggen ik wil alleen op fysiek vlak revalidatie maar wil geen psychologische hulp .. het is een trajact met meerdere aspecten en het is de bedoeling dat je alles aan gaat.

Nou had ik zoiets van ja na 8 x chemo en immuun therapie wil ik wel verder gaan met werken aan me herstel .. Oké ik weet nog niet waar ik sta op het gebied van de ziekte .. Ben ik kanker vrij? Of moet ik nog een aantal behandelingen en wat dan weer chemo of bestralingen ? Maar het idee dat ik zelf kan gaan werken aan herstel van lichaam en geest zag ik wel zitten.

Vandaag me eerste intake gesprek gehad bij rijndam voor oncologische revalidatie.. Nou interessant heb ruim een uur allerlei vragen beantwoord en ook een paar lichamelijk testjes gehad en de uitleg wat het programma inhoud. 2x per week sporten in een groep maar op individueel niveau gesprekken in groepen met lotgenoten uitleg over voeding en wat dat kan betekenen voor je herstel hulp bij reïntegreren op je werk .. Dus inderdaad een breed traject maar wel erg interessant.

Ik kan dus ook niet wachten om te beginnen nou heb ik natuurlijk even een verhuizing tussendoor ( zie een van me vorige blogs :) dus start ik waarschijnlijk pas in januari maar wel mooi dat dit er is en ja heb zin om te werken aan mezelf .. Ben wel benieuwd of er mensen zijn die ook zo'n soort revalidatie hebben gedaan. Ga anders weleens zoeken op deze site naar ervarings verhalen.  

2 reacties

Ja, gedaan. Maar als je niet meer beter wordt, is het ongeschikt, vond ik. Alleen de fysio 2x per week heb ik iets aan gehad, dat kan ik iedereen aanraden

Laatst bewerkt: 23/11/2018 - 01:17

nou dan hoop ik dt je er indertijd veel aan gehad hebt 

groetjes hes xxx

Laatst bewerkt: 11/01/2022 - 11:21