Hmm ik kan niet slapen

Het is nu 3 uur s'nachts en tja ik kan niet slapen. Ja zeggen mensen om je heen dan misschien pieker je teveel .. nou vind ik dat wel mee vallen en ach wat is teveel in onze situatie van ziek zijn en ook een erge onzekerheid van hoe het gaat lopen heb je altijd wel pieker momenten.

Het is ook wel een heftige tijd voor me verhuizen ( volgende week hopenlijk over ) En allerlei onderzoeken. Deze week een Beenmerg punctie gehad .. spannend vond ik dat wel gelukkig doen ze hier in mijn ziekenhuis altijd zo'n punctie met een licht roesje. Nou viel ik er niet van in slaap zoals ze zeiden maar het haalde wel de scherpe randjes ervan af. Ik had meer last van wat na pijn die dag en de dag erna. Vandaag een pet-scan gehad ook altijd wel een gedoe maar ook goed te doen. 

Het spannendste moet nog komen en misschien ben ik daar (on)bewust wel een beetje over aan het piekeren .. dat is de uitslagen ! Eind volgende week hoor ik of de 8 chemo's wat gedaan hebben en of ik nog wat moet onder gaan of voorlopig niet.

Tja .. en dan is het misschien toch wel logisch dat ik wakker lig want in deze tijd van het jaar met de feestdagen enz kijk je ook vaak terug op het afgelopen jaar en dan is dat toch best heftig plots stapte je ongevraagd onaangekondigd in een achtbaan ( en ik hou al niet van achtbanen) en staat je leven op zijn kop.

Van de week zei ik tegen me zoon toen hij vroeg wat wil jij voor de kerst hebben ... graag een mooi uitslag van alle onderzoeken, Dus met die hoop ga ik nu toch proberen verder te slapen ..weltrusten 

3 reacties

Ik kan al een tijdje niet slapen en heeft de oncoloog, omdat ik nog chemo krijg en dus ook moet slapen, slaappillen voorgeschreven en ik moest ze slikken ook. Nu sliep ik deze week een keer 10 uur en de rest van de dag was ik niet meer vooruit te branden. Dus had ik besloten ik slik deze nacht geen slaappil, gevolg slecht geslapen, maar ik voelde me wel fitter. De volgende dag nog eens geprobeerd, om half 2 had ik er genoeg van en heb er een geslikt en weer niet vooruit te branden. Vannacht was het 3 uur en heb een halve pil genomen en niet veel geslapen. Nou begin ik volgende week weer met de volgende kuur dus zal wel weer braaf gaan slikken, maar wil er wel zo snel mogelijk van af. Ik vind ook niet dat ik veel pieker s nachts, de oncoloog weet het aan de dingen die ik allemaal heb meegemaakt, nadat ik te horen heb gekregen dat ik kanker had. Ik hoop dat je een mooie uitslag krijgt dikke kus

Laatst bewerkt: 08/12/2018 - 09:54

Tijdens de chemo sliep ik s'nachts niet al te best. Steevast na 1,5 uur wakker, zo'n 2 uurtjes wakker en dan lukte het weer. Nu zit ik weer op hetzelfde. Na 1,5 uur wakker en ik doe er alles aan om het niet overdag in te halen want het is of s'nachts, of overdag. Aan de pillen wil ik niet want ik ben nu al niet vooruit te branden dus dan houd het helemaal op. 'k Beschouw het maar als onderdeel van het geheel, zal ooit wel weer goed komen. Ik duim voor een goede uitslag voor je. Het gaat vast goed komen.

Laatst bewerkt: 10/12/2018 - 08:32

Ja ik heb hetzelfde Max 2 uurtjes dan weer wakker .. maar wil ook liever geen slaappil of zoiets nemen. Kijk het even aan merk nu wel dat ik het heel spannend vind maarja afwachten. 

Hebben jullie ook nog last van zweten snachts? Ik heb het soms ze zeiden dat ik ook vervroegd in de overgang kon gaan misschien is dat het ook.

 

Laatst bewerkt: 10/12/2018 - 11:49