Voorzichtig

De uitslag van de onlangs gemaakte MRI besproken vandaag, de tumor is slechts 1 1/2 centimeter gegroeid in 8 maanden, daarnaast zijn ook mijn bloedwaarden binnen de grenzen, statistisch gezien, van het gemiddelde gebleven al met al genoeg redenen voor een beetje optimisme. De statistische tijdslijn die mij gegeven werd nu 8 maanden geleden van pak hem beet een jaar kunnen worden gehaald zo niet worden overschreden, met nog 4 maanden voor de boeg om dat jaar af te maken maak ik statistisch gezien een kans. In theorie zijn op de praktijk gerichte statistische modellen, statistisch gezien even onbetrouwbaar als de theoretische statistische modellen. Om langer dan dat jaar te leven moet ik praktisch,ideologisch en pragmatisch met de theoretische statistische tijd omgaan, maar niemand verteld me hoe. Gezien de aard en de omvang van mijn tumor is het wat de gek ervoor geeft garantie tot de deur of zoals Lou Lap vroeger parachutes verkocht garantie tot de laatste meter. Mijn specialist in het VU heeft geaccepteerd dat ik geen chemo meer in mijn lijf wil zijn statistieken hebben mij niet overtuigd van de zin hiervan het lengen van de vermoeidheid de nog steeds te dragen pijn lokken mij niet om langer dan noodzakelijk door te gaan.
De optimisten onder ons zeggen altijd morgen kan ik onder een auto lopen, als het over mijn te verwachten overlijden gaat, meestal zwijg ik dan maar zou eigenlijk moeten vragen en wil je dat dan ook?
Daarna een goed gesprek gehad met een collega de vecht en gevochten heeft voor haar leven en idealen de mijne niet volledig begreep maar wel respecteerde, daarna met mijn meisje een drankje genuttigd naar huis gereden en de dag afgesloten maar heel voorzichtig

2 reacties

Met iedere dag maak je de theoretische modeleringen voor de statistieken onhandiger. Voor je het weet ben je, wat we in de statistiek noemen, een ‘outlier’ (ook wel ‘extreme waarde’). In dat geval diskwalificeren we je, omdat je zó slecht in het huidig model past. - Lekker bezig ouwe positivo.
Laatst bewerkt: 15/10/2017 - 08:00
Ron ook artsen weten niet alles. Ga jij maar fijn de statistische waarde overschrijden. We blijven je steunen. Groeit roelie 
Laatst bewerkt: 27/10/2017 - 19:38