VerWONDERing

Een misselijk makende pijn overvalt me, een bakkie troost en een koekje etend het verwonderd me hoe me lichaam erop reageert een uur geleden stond ik nog bij de oliebollenkraam. nu bijna trillend de pijn verbijtend. De oliebollen waren lekker zoals gewoon, de kerst gekte zoals gebruikelijk karrenvrachten vol eten word er in de auto geladen, een geboorte van een kindje maakt ons ieder jaar hongerig, het sprookje van onbevlekte ontvangenis, maar is dat het wonder? Zelfs in de oudheid zal men dat niet hebben geloofd, de dader lag waarschijnlijk op het kerkhof een in die tijd geloofwaardiger verhaal.
Joden vieren rond deze tijd Chanoeka een herovering van een tempel waar ze erg gehecht aan zijn, en waren, de exacte betekenis daarvan zal ik nimmer begrijpen. Een klein olielampje bleef 8 dagen branden iedere ochtend was het lampje weer vol olijfolie zo verhaalt het wonder. De geboorte van een kind of een vol olielampje zijn geen wonderen maar de heldere ster of het branden van de lamp het lichtje is het wonder. Het verlichten van de geest is en was de boodschap en niet je kar vol boodschappen, hoop moet het geven. respect moet het brengen, liefde moet het uitdelen, onbaatzuchtig en met mededogen doorspekt. In het kastje naast mijn computer ligt voor mij de hoop een strip tramadol brengt mij verlichting een doosje met een wonder.

4 reacties

lieve ron, ik schrik er van als je zegt dat je zoveel pijn hebt dat je er van trilt, dat zegt wel wat uit jouw mond . laten we hopen dat jouw doosjes tramadol jouw wonderen nog even laten voortduren. ik hou van je, grote broer
Laatst bewerkt: 21/12/2017 - 06:46
Ik sluit me bij Arthurbouwman aan. Je verwoordt de verkrachting van Kerstmis heel goed.
Laatst bewerkt: 23/12/2017 - 08:28