Bewaken of beveiligen

Verhitte discussies heb ik gehad over wat voor werk ik deed, met een manager, beveiligen of bewaken. Hoewel ik inmiddels volledig gestopt ben met werken bewaak ik inmiddels alleen mezelf maar, ik bewaak mijn kwaliteit, als het schip gaat stranden gaat deze kapitein van boord.
Volgens de regelen der kunst is beveiligen een geheel aan maatregelen die ervoor zorgt draagt dat de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd blijft, dit door middel van alarm installaties camera toezicht brandblussers en protocollen voor beveiligers die deel uit maken van dit proces. In tegenstelling tot bewakers die gevangenen bewaken of een productie proces als in een fabriek, gaat daar iets fout stop je of onderbreekt de machine of het transport van een gevangene totdat de situatie weer onder controle is. Een bewaker stopt dus een geheel of gedeelte van een proces terwijl de beveiliger er juist zorg voor draagt dat de continuïteit doorgaat binnen gestelde veiligheidsmarges. Mijn lever gaat stilaan stilstaan, de chemische fabriek in mijn lichaam laat op dit moment kleine steekjes vallen de transportbaan van zuurstof voeding en afval rammelt, het scheiden en bewerken van die stromen is essentieel voor de vitaliteit die zwaarwegende consequenties hebben met betrekking tot mijn persoon. Hoewel het rammelen van deze transportbaan al duidelijk hoorbaar is, is hij nog wel functioneel. uit de kosten baten analyse bleek dat groot onderhoud niet rendabel was en geen garantie voor de toekomst gaf. De tijdelijke ondersteuning met medicatie maakt dat ik de discussie met me zelf ga voeren want een schip laten stranden moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen en de bijbehorende beveiliging een plan van eisen en van aanpak moet worden geschreven als indicatoren voor een goed gestructureerd einde met minimale nevenschade. Voor een beveiliger die continuïteit tot een kern taak van zijn werk vond behoren, is bewaken een kut klus.


3 reacties

Ron , 
Het is jammer dat ondanks de pc die alles draaiende dient te houden er steeds meer slecht werkt dus ,en ach ja een knop uitzetten is dan een taak die de meest verantwoordekoijke dient te doen , helaas onze maatschappij denkt daar nog anders over , doorgaan tot het uit elkaar klapt of zoiets. , mooi geschreven weer kijk dat kan die pc nog wel 

Laatst bewerkt: 17/12/2017 - 09:57