TOPZ

Mijn specialist wees me op Topz( team oncologisch palliatieve zorg) en of ik er gebruik van wilde maken, waarom was mijn vraag, voor ondersteuning was zijn korte antwoord zo'n 3 weken geleden. Na enig nadenken heb ik ze toch maar gebeld, een ogenblikje antwoordde ze nadat ze had gevraagd wie en waarom, ik hoorde haar duidelijk roepen van achter de balie naar haar collega's, heeft een van jullie binnenkort even tijd, een ietwat onduidelijk antwoord kwam, aankomende donderdag schikt dat vroeg ze aan me, zeeen van tijd heb ik dus in de middag afgesproken. Waarom ik me die middag zo goed voelde weet ik nog niet, lekker was het wel. Aangekomen in de wachtkamer die door meerdere afdeling wordt gebruikt zat ik aan een bakkie koffie samen met nog een man of 4 een verpleegkundige liep me voorbij en keek onderzoekend om zich heen na ons 5 te hebben gescand vroeg ze meneer Schoenmaker ? Nadat ik was binnen gestapt erkende zo een zieker iemand te hebben verwacht,, kanarie geel vermoed ik, ze had ook het dossier ingekeken van me voordat ik kwam een prettig gevoel vind ik dat iemand die van te voren al weet wat hem of haar te wachten staat. Na wat heen en weer gepraat wat info over mijn medicijn gebruik vroeg ze als u per ambulance wordt binnen gebracht moeten we dan alles uit de kast trekken. Al eerder had ik in het ziekenhuis aangegeven een niet reanimeren mannetje te zijn met bijbehorende hondenpenning om mijn nek, met mijn huisarts besproken dat er een niet behandelen document van mij is. De privacy wetgeving is zo ingewikkeld geworden dat huisartsen niet alle informatie delen  en computers  de gewenste informatie niet. Een prettig gesprek gehad het idee te zijn begrepen en bij problemen even bellen verliet ik het ziekenhuis om met mijn maatje een paar uur te vissen een bruine bol met vlees en aan de waterkant een paar vissen er uitgesleept. Vrijdag zaterdag zondag en vandaag totaal loss zelf bbq was me teveel. Het gaat nog wel even duren begrijp ik helemaal niet Topz,

9 reacties

Fijn dat je bent gehoord en gezien. Ik duim dat je nog veel vissen uit het water mag trekken...zet je ze wel terug met een aaitje over de bol? Knuffels!

Laatst bewerkt: 23/04/2019 - 09:38

Fijn inderdaad Ron dat je bent gegaan en bent gehoord. Nu hopen dat het wat opleverd en men je wil gehoord heeft. De wet van de privacy is goed dat hij er is, maar soms ook omslachtig.

Wat geweldig dat je hebt kunnen vissen en ook nog een paar gevangen. Een heerlijk en voldaan gevoel moet dat zijn geweest.

Daarna 3 dagen van de kaart moet het wel dubbel en dwars waard zijn. 

Liefs Aliceā¤šŸ’ŖšŸ’ŖšŸ€šŸ€

Laatst bewerkt: 23/04/2019 - 17:12

Er is niks zo fijn om gehoord te worden en je begrepen te voelen. Wij zelf hebben de palliatieve zorg gesprekken met de thuiszorg. Soms best lastig, maar ze geven ons voldoende handvatten om met lastige zaken om te gaan.

succes. En vang een paar mooie knoeperts.

Laatst bewerkt: 23/04/2019 - 21:02

Nou ja Ron!! Met deze schunnige opmerking heb je bewezen dat jij nog wel even meegaat! Houden zošŸ¤£

Wees gegroet, Maria

Laatst bewerkt: 27/04/2019 - 08:22

Geruststellende gedachte, lijkt me, dat je kunt bellen als je dat nodig hebt. Wat een goede dag heb je gehad die dag! Zuur dat je daarna voor Pampus ligt (herkenbaar, maar wel wat korter gelukkig), maar wel de moeit waard. Vind ik. Ik hoop op meer van zulle dagen voor je XXX

Laatst bewerkt: 26/04/2019 - 08:57

Mij hebben ze dat TOPZ nog niet aangeboden en ik weet niet of ik daar echt op zit te wachten, Sommigen van die dingen zijn vaak meer een opleiding middel voor personeel dan wat anders.Misschien ben ik nog niet ziek genoeg om daar belangstelling voor te hebben,

Maar ja, over een paar dagen moet ik me weer melden voor mijn driemaandelijkse contract verlenging en we zullen wel zien wat daar uitkomt. Hoop op een verlenging, maar als lijdend voorwerp bij het AMC weet je het nooit.

Sterkte.... H

Laatst bewerkt: 30/04/2019 - 07:03