Balken en splinters

Een reactie op mijn eerste blog uit 2017 deed mij beseffen dat ik alweer een tijdje loop te zeiken over hoe het me vergaat, eerder van de week reageerde ik op een blog van een jonge dame die mijn inziens erg veel van zichzelf eist en daar af en toe wat problemen van ondervind. Ik reageer soms ( vaak ) met een uitgesproken mening, met de beste bedoeling uiteraard, en dat ze beter op zichzelf moet letten. Van de week kwam een vriend even op bezoek 2 uurtjes met de trein rommelen, uitzoeken hoe iets werkte en frunniken aan de baan. Rond 18.00 was ik al vermoeid, de komst van mijn zoon deed mij opeens beseffen dat ik al hondsmoe was. Daar aan toe geven is/ was nimmer een vraag voor me gewoon doorgaan, niet lullen maar poetsen zoals altijd kost wat het kost. Met mijn advies indachtig aan de mede blogger dacht ik opeens dat gezegde van die splinter in iemands oog en een heipaal in mijn ogen, hoe simpel ben ik. Voor een goede nachtrust is om 18.00 je bedje in stappen en om 20.00 er uit niet echt bevordelijk, toch ben ik zo moe dat ik om o0.30 ik toch weer in slaap val, weliswaar geholpen door een pilletje. Logisch denken plannen maken en ze dan ook uitvoeren is zo af en toe een hele kunst, waar ik het hoorde of las weet ik niet meer maar geld wel.Als je onze lieve Heer wilt horen lachen, moet je Hem jou plannen vertellen.

6 reacties

Slapen is een heel goede tijdsbesteding als je moe bent. Bijkomend voordeel is dat je al slapend niet beseft dat je kanker hebt. 

Het maakt de kwaliteit van de resterende tijd ook beter. 

Slaap lekker, Ron, geef eraan toe.

Sterkte en hartelijke groet,

Hanneke 

Laatst bewerkt: 12/05/2019 - 10:05

Zo zie je maar weer Ron, dat alle adviezen die je zo goedbedoeld aan anderen  geeft, onbewust vooral voor jezelf bedoeld zijn😉

Laatst bewerkt: 12/05/2019 - 11:40

Herkenbaar, dat maar-door-willen-doen.  Ik stap soms jankend van vermoeidheid m'n bed in. En die splinters en balken zijn ook herkenbaar en ik zal ook eens proberen m'n adviezen op mezelf toe te passen. 

Ik sluit me er dus bij aan: lekker gaan slapen wanneer je dat nodig hebt XXX

Laatst bewerkt: 12/05/2019 - 11:43

Niks menselijks is ons vreemd. Of je nu patiënt bent of niet. Helaas beseffen wij mensen ons dat veel te weinig en kunnen we zelden lachen om onszelf. Ik probeer dat meer en meer te doen!

Laatst bewerkt: 12/05/2019 - 16:39

Hey die Ron, je bent even geniaal als wij allemaal. hahahahaha! Ik krijg sinds een aantal maanden hulp uit onverwachte (en voorheen een onbekende) hoek en deze slaat me ernstig regelmatig met mijn eigen woorden om mn oren. Goh, jeetje, wat lijken we allemaal op elkaar. Opgevenisgeenoptie in de letterlijke zin van het woord.... 

Knuffels goeie, en doe nog maar lang en veel van deze ontdekkingen! En verwoordt ze dan ook maar op dezelfde manier. Heerlijk herkenbaar met verfrissend andere woordkeuzes dan de mijne!

Laatst bewerkt: 13/05/2019 - 13:01

Mooi geschreven Ron, lees het eigenlijk nu pas.

Soms heeft goede raad tijd nodig bij de ontvanger om te kunnen landen en te kunnen accepteren denk ik.

Blijf je goede raad delen, men haalt er altijd wel iets uit. Ik spreek uit ervaring😊. Dus:nog bedankt voor je raad!

Gr Bianca

Laatst bewerkt: 16/06/2019 - 08:57