Lekker kort

Tranen van gevoel, biggelen langs mijn smoel, toen ik een onlangs gepubliceerd gedicht hard oplas. Ik sentimentele ouwe lul die als het even kan een grap maak over wat mij overkomt. Het verzetten tegen wat me overkomt,de vermoeidheid de vreemde pijn, het afhankelijk zijn van mensen of diensten, zwaarmoedige gedachten. Het akkoord gaan van doodgaan zonder nog meer afhankelijkheid of minder zelfstandigheid houd me bezig, ik ben nog niet zo ziek maar mijn geest maakt overuren die ik niet kan declareren ik schiet er dus geen donder mee op. Een nieuw gekochte hengel bracht deze gedachten op gang nadat ik samen met een vriend het grootste gedeelte van mijn treinbaan had voltooid, nou ja ik voltooi niks hij doet het allemaal ik geef stukjes van de baan aan die hij vervolgens tot een rails maakt, De hengels die ik had zijn prima ik kan er gewoon vis mee vangen waarom een nieuwe, je laatste hemd heeft geen zakken maar een hengel kan ook niet mee. Overvallen door lieve reacties van collega's die aanbieden me op te halen en weer terug te brengen om even op het werk langs te gaan geven een hartverwarmend gevoel en gelijk het besef dat ik niet meer zelfstandig dat stuk kan rijden. Ik moet me verzetten tegen dat verzet van me, lekker kort gezegd.

6 reacties

Loslaten is het moeilijkste wat er is lieve broer en in jouw geval helemaal. Ik kan slechts bevroeden hoe zwaar, maar ik ben blij dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt die je steunen. Helaas is dat alles wat we kunnen. Koop en doe wat je wil en kan. Carpe diem zeggen ze dan. 💋

Laatst bewerkt: 26/05/2019 - 07:19

"Als ik wist dat morgen de wereld verging, zou ik vandaag een boom planten", schijnt Luther ooit gezegd te hebben. Zo zie ik de aanschaf van die hengel.
Niettemin, het is klote allemaal. Maar blijf hengelen zolang het kan.

Sterkte, Ron, veel sterkte.

Laatst bewerkt: 26/05/2019 - 10:41

Los laten Ron is heel erg moeilijk. Zeg ik die er ook problemen mee heeft. En toch denk ik dat het goed is. Plaats maken voor andere dingen die wel nog kunnen. 

Trots ben ik op je. Je bent zoveel meer dan een bondgenoot. Wij hebben allen stuk voor stuk steeds meer respect voor jou gekregen. Of je er wat mee kunt of aan hebt weet ik niet.

Maar wij bondgenoten hebben je in ons hart gesloten. ❤

Liefs Alice😘

Laatst bewerkt: 26/05/2019 - 12:09

Wat een mooie opening zin. Hou je taai hoor. Loslaten komt vanzelf, lucht ook op. En wat we vandaag kunnen is meegenomen. Balen hoort erbij. Enfin goeie dag weer vandaag

 

Laatst bewerkt: 27/05/2019 - 08:40