Roetveeg

Verleden jaar april na het maken van een echo zei de radioloog een veeg teken te zien roetveeg dacht ik meteen, de breed uitgesmeerde discussie op tv herinnerde me eraan. Op m'n 16e knutselde ik aan iedere brommer die ik had, om 18.00 eten, het eerste wat mijn moeder dan ook zei, je zit onder het roet je lijkt wel een Turk, als brildrager zet je de hele dag je bril goed op je neus de zwarte vegen tot gevolg. Als je op 04-12 geboren bent staat bijna iedere verjaardag in het teken van de goedgeiligman een geestelijke die graag kinderen op schoot heeft met een boek vol kindernamen, staan die namen tegenwoordig in je computer wordt je opgepakt voor pedofilie. Gekscherend hoor je wel eens bij het zien van een leuke jonge vrouw, als er haar op zit mag het, maar met zo'n baard onder je neus is een vergissing snel gemaakt. We leren kinderen te geloven in aardige oude mannen in de maand december de rest van het jaar moeten ze er voor uitkijken. De vermoeidheid en pijn beginnen me parten te spelen steeds vaker werp ik mijn blik op de tv en god nog aan toe je ergert je blind, Van de week ging het weer over kanker patiƫnten en hoe sterk zij met hun ziekte omgaan of gingen en dat hun tv optreden zo een mooi document was voor de nabestaanden, een foto of spiegel mijdt ik als de pest met je kop op tv is nog veel erger dan hoor je ook nog. Volgende week begint het andere geneuzel vrede geboorte liefde en respect zijn er ook mensen die dat elfen gedoe zat zijn? Het horen van die klote liedjes doe me de rillingen over mijn rug lopen ik zal toch niet de enige zijn. Het hebben van een geloof helpt veel mensen door een tijd als deze heen, maar geloof heb ik nooit gehad zelfs in mijn zelf niet je klooit wat aan en gaat op enig moment de pijp uit, het enige wat ik me nog afvraag wanneer komt mijn zwarte Piet?

2 reacties

Haha je kan de grote kindervriend leuk verwoorden, maar ik zie in jouw ook wel een echte goedheiligman, je hebt de lengte en de uitstraling er wel voor. Het kindeke in de kribbe ja sorry maar zo groot hebben ze die niet meer. Wat de tv betreft geef ik je groot gelijk. Vroeger zei mijn vader altijd: vroeger was het beter, nu is er alleen maar ellende waar gaat het naar toe.
Ik betrap me er op dat ik ook wel eens denk, vroeger was het beter. Het lijkt wel alsof niemand meer tevreden kan zijn, ieder voor zich en wat jij hebt wil ik hebben.  En voor sommige zaken moet je jarenlang studeren om een conclusie te trekken, nou ik zie het zonder studie ook wel hoor. Ieder mag geloven wat hij of zij wil maar oorlogen voeren uit naam van je geloof dat gaat er bij mij niet in. Gelukkig is er een dvd of videokanaal waar je je eigen keuzes kan bekijken. Veel plezier ermee. Groet roelie
Laatst bewerkt: 13/12/2017 - 20:42