Het besef

Toen ik 13 was, eerst de boef pakken en dan sterven. Toen ik 21 was, gewoon dood gaan dus laat ik het proberen, toen ik 40 was, als de dood komt is het goed. Toen ik 55 was, ik draag een niet reanimeren hanger als het lijkt of ik de pijp uit ga tegen me aanschoppen dat mag, maar reanimeren niet. Toen ik 59 was, u heeft kanker da;s lang niet mooi. Toen ik 60 was, u bent uitbehandeld maximaal een jaar. Het romantische idee uit mijn prille jeugd heb ik naderhand nooit begrepen van mezelf, het falen van mijn pogingen tot zelfdoding hebben me nog onzekerder gemaakt dan ik al was. (als je jezelf de pijp niet uit kan helpen moet je wel een sukkel zijn) De depressies die ik tussen mijn 35e en 59e heb gehad, maken mij het leven nu dragelijker, hoe gek dat ook klinkt. Voor mezelf vrees ik de dood niet, wel voor diegene die ik achterlaat, voortijdig het veld verlaten is veel in mijn gedachten geweest. Dat ik er nog steeds ben is bijna het zelfde gevoel als wakker worden na een poging tot zelfdoding verbaasd dat mijn lichaam het nog niet heeft opgegeven mijn geest nog kracht genoeg heeft om door te gaan familie en vrienden die blij zijn dat je er nog bent. Het besef van dat wat komen gaat, het besef dat je niet kan af maken wat je wilde, het besef van de net niet bereikte droom, is voor velen wat geldt voor mij het besef dat k er nog ben. Mocht je denken " ik kan morgen overreden worden of door een bananen schil mijn nek breken" leef je uit, een plotselinge dood is naar voor hen die je achterlaat voor je zelf een fluitje van een cent.


4 reacties

Je hebt je hele leven manieren gezocht om de pijp aan maarten te geven, welnu je hebt de pijp en maarten in het vizier. Ik hoop, heel egoistisch dat je die pijp vast houd zolang je nog enigzins kracht hebt. En dat je kracht hebt heb je al ruimschoots bewezen.
Laatst bewerkt: 10/06/2018 - 07:02
Het leven heeft een ironische manier om je te overvallen net als je denkt dat het wel goed is en het leven heeft een aparte manier om je te dragen als je denkt dat je niet verder kunt. Blijf je verbazen en neem nog een trekje van de pijp. Warme groet, Jolanda.
Laatst bewerkt: 10/06/2018 - 08:44
Ik ben blij dat je hier bent (en dat heeft niks met het nummer van Bløf te maken).
Laatst bewerkt: 11/06/2018 - 14:02
hoi Ron. Je kan het allemaal zo nuchter vertellen. Maar als ik er over nadenk dan bedenk ik me dat iedereen anders tegen het leven aankijkt.  De een zoekt het nodige gevaar op en gaat de uitdaging aan van ongelukken riskeren, de ander is super voorzichtig en ziet overal gevaar. mensen die alle pech van de wereld hebben en van alles voor hun kiezen krijgen, mensen die blaken van geluk en voorspoed en mensen zoals ik die er een mooi leven van willen maken met ups en downs maar waar het woordje opgeven niet in voorkomt. Nadat ik jouw heb leren kennen zie  ik dat er ook mensen zijn zoals jij, zo sterk als een beer, slim, medegevoel en goed in woorden. Ik heb me vaak verbaasd dat je zo somber kon zijn en het leven niet zag zitten. Ik heb dit nooit begrepen. Door jou stukjes ga ik het meer respecteren dat er mensen zijn die niet het geluk hebben om de sombere dagen weg te fluiten. Begrijpen vind ik nog steeds moeilijk, maar ik respecteer je des te meer dat je er zo openlijk over kan praten dat siert je. Het verbaast me dat jij voor jezelf zo negatief kan denken terwijl je voor je omgeving juist het tegendeel bent. Mensen zijn complexe wezens. Ik hoop dat ik er nog lang over na mag denken en dat jij nog een mooie tijd van leven zult hebben. Koester het. Eeuwige rust kan altijd nog. Dikke knuffel Roelie
Laatst bewerkt: 15/06/2018 - 17:05