Zomergevoel

Vandaag, 23 juni, is de verjaardag van mijn moeder en een van de eerste dingen die vanochtend vroeg heb gedaan, nadat ik zwembaantjes heb getrokken, is haar bellen. Komende zaterdag vieren we het met haar in Amsterdam. Het wordt een dubbelfeestje, want Yara is eerder deze maand negentien geworden en dochterlief heeft het plan bedacht, om samen met mijn moeder een barbecue voor familie en vrienden te organiseren: "Oma en Yara samen 90 jaar" in park Frankendael. Heerlijk buiten … het ultieme zomergevoel! De saté ayam (kipsateetjes) verzorg ik en dat doe ik met alle liefde. Uiteraard ontbreek de satésaus van papa niet. Morgen na mijn werk haal ik het vlees en marineer ik het zodat het goed kan intrekken. Zaterdagochtend heb ik genoeg tijd om de stokjes te rijgen. Hopelijk is het zaterdag goed weer. De weersverwachtingen zijn gunstig, maar in ons kikkerlandje is het altijd afwachten wat het wordt.
Ik hoefde vandaag niet te werken en had alleen een afspraak staan ´s middags om 16.15 uur, de 2-maandelijkse controle in Rijnstate. De uitslag was goed en ik was, net als de vorige keer, weer in 10 minuten klaar. Inwendig zag alles er keurig uit en er was ook niets te voelen in mijn halsgebied. Dat in combinatie met mijn progressie (lichamelijk en mentaal) stemt de artsen tot grote tevredenheid. Helaas … de kans dat mijn verstoorde smaak en mijn beschadigde speekselklieren nog verder verbeteren dan wat het nu is, wordt steeds kleiner. Ik blijf echter optimistisch en hoop op een wonder. Ik richt mijn aandacht daarom maar op de dingen die ik wel kan en kan niet anders zeggen dat ik oprecht blij ben met waar ik nu sta.
Op weg naar ziekenhuis had ik een soort deja-vu ervaring. De vele, dagelijkse autoritjes naar het ziekenhuis van vorig jaar, flitsten aan mij voorbij. Tja … het was een behoorlijk heftige periode, eerst door al die onderzoeken en daarna de bestraling. De bedrukte blikken in de wachtkamer van patiënten, lotgenoten, die wachten op hun behandeling. De schrik en angst in hun ogen. Wat heb ik met ze te doen zeg. Gelukkig ligt dat voor mij persoonlijk allemaal ver achter me. Maar de herkenning is er. Het was toen ook zo broeierig en warm. De zomer is vorig jaar volledig aan mij voorbij gegaan. Het zomergevoel heb ik nu wel. Ik voel me steeds sterker en het kanker spook verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Mijn belastbaarheid gaat omhoog, maar dat geldt ook voor de belasting, dus de uitdaging blijft om goed te blijven balanceren. Ik krijg het steeds drukker en heb meer oog voor andere zaken. Ik ook kan weer volop genieten van alles om me heen. Vooral de ogenschijnlijk kleine dingen, zoals de zon die langer schijnt (eergisteren was het alweer de langste dag van het jaar). De warmte die mijn lijf opzuig t. Regenbuien die weer afkoeling brengen. Het vele water dat alles in de tuin uitbundig groen kleurt. De vogels op het dak die mij vroeg in de ochtend wakker maken. Life is good ... and it gets better!

Zomergevoel!

10 reacties

Heerlijk dat de uitslag weer goed was Jerrel! Fijn, dat zomergevoel en het kunnen genieten van zoveel kleine, maar tevens grote dingen in en om je heen! Maak er een knalfeest van in Amsterdam, ik zal de weergoden vriendelijk verzoeken om het voor de verander ingevuld een keertje droog te houden! Liefs, Rita.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Een heerlijk zonnig en opgewekt betoog. Ook ik heb connecties met de weergoden en ga voor je duimen dat het blijft stralen, evenals jij! Mooi om te lezen dat spoken vervagen. Geniet Jerrel; dat is het beste wat je kunt doen. Een zomergroet van mij, Aurinka
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je wel Aurinka! Vanmiddag is de zon weer doorgebroken en is het ook weer een mooie middag geworden. Dat biedt perspectief voor morgen. Groetjes, Jerrel
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dag Jerrel,
Fijn te lezen dat het je goed gaat, probeer de warmte die het leven nu uitstraalt vast te houden. En ja, genieten van een uitbundige tuin daar kan ik van meepraten.
Lieve groet, Josephine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je wel Josephine. Ik merk dat naarmate het beter gaat ik ook weer veel meer aan mijn hoofd krijg waardoor ik voorlopig volop moet blijven balanceren met mijn energie. Maar goed, dat hoort bij het herstelproces. Gr. Jerrel
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hey Jerrel,

wat fijn!! weer een goede controle, nog steeds voortgang in je herstel, genieten van de mensen om je heen, dingen te doen, de wereld en het zomerweer weer in het vizier. Hoewel er bijna geen dag voorbij gaat zonder dat ik ergens een keer even denk aan het feit dat ik een leven heb dat een duidelijke markeerpunt op de tijdlijn heeft, leef ik verder en gaat het goed.
Mijn speekselklieren zullen nooit meer zo werken als voor dat punt in de tijd maar toch: ik ben er intussen wel aan gewend en ik weet er intussen wel mee om te gaan. Ook de smaak komt nooit meer op het niveau als daarvoor maar gelukkig zijn er genoeg dingen waarvan ik nu weer kan genieten edie ik echt lekker vindt. We gaan deze zomer naar Singapore en Indonesie met de kinderen en ik verheug me nu al op alle geuren en ook de smaken en op de reacties van de kinderen op alle indrukken die ze gaan opdoen! Pedis dat gaat niet lukken maar ik maak me geen zorgen, komt helemaal goed.
Lieve groet, Els

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Els,
Dank je voor je bericht!
Wat een geweldig vooruitzicht Singapore en Indonesië. We hebben in 2013 met het gezin ook 6 weken gebackpackt en hebben van de reis hier een blog van bijgehouden op: http://elkejerrelyaranoa.gaatverweg.nl/
Geniet ervan... van elkaar en met elkaar ... het is een ervaring om nooit te vergeten.
Ik neem na de vakantie wel contact met je op om bij te kletsen.
Liefs, Jerrel
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hee Jerrel,
FIjn dat het goed met je gaat en dat je het zomergevoel helemaal hebt. Daar had ik het van de week over met mijn partner. Bij ons is het zomergevoel ver te zoeken, en , met een wekelijkse gang naar het ziekenhuis, is het ineens confronterend omdat iedereen op vakantie gaat. (beetje zelfmedelijden :)) Ik hou me vast aan jouw blog: volgend jaar kijk ik terug zoals jij dat nu doet en op dit moment geniet ik zoveel mogelijk van het zomergevoel.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank voor je reactie Jlo. Herkenbaar ... ik had een jaar geleden precies hetzelfde gevoel als jij nu ... in de flow van de dagelijkse ziekenhuisbezoeken. Gelukkig gloort aan het eind van de tunnel weer licht. Na de behandelingen krijgt het lichaam weer de rust om te herstellen en komt de complete beleving van het zomergevoel vanzelf weer terug. Neem het vooralsnog zoals het komt.
Heel veel sterkte ... houd moed!
Een warme groet, Jerrel
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14