Wandelingetje, voel me ineens bejaard....

15 december...

Vier weken na de operatie.........Vandaag voor de derde keer een wandelingetje gemaakt in het park dat aan onze straat grenst. Kleiner rondje dan afgelopen zaterdag want dat bleek achteraf iets te veel van ‘t goeie. Verdorie.....mijn conditie gaat gillend achteruit. Voor de operatie zat ik dagelijks een uur op mijn hometrainer, goed voor 23 km en 500 kcal. Fietsen op een hometrainer is nu natuurlijk not done voor ‘t perineum.  Nu kost me een wandelingetje  verdorie al moeite. Was vrijdag nog bij de huisarts. Toen ik daar vertelde dat ik toch minimaal 3000 stappen op mijn stappenteller wilde zien zei zij dat 500 ook voldoende was in mijn situatie......arghh....zo voel ik mij echt een ‘bejaarde’......of ben ik nu te ongeduldig 😜

Johan B

3 reacties

Hoi Johan,

Je moet doen waar jij je goed bij voelt, je voelt zelf wel aan of je 500 of 3000 stappen kunt zetten. Actief bezig zijn is goed en een must maar jezelf uitputten is natuurlijk niet goed....... Zelf heb ik het daar ook altijd moeilijk mee en wil altijd mezelf verbeteren of evenaren maar nu met die chemo merk ik wel dat het steeds wat minder word, ik leg me er bij neer en mensen die mij goed kennen weten dat het voor mij moeilijk is maar ik heb geen keus. Dus, ik sport nog steeds en zeer regelmatig in de vorm van fietsen (nu binnen op een (wielren) fietstrainer, of crosstrainer) maar dan wel op iets van 50% - 70% qua kracht en vermogen van wat ik gewend was. En ik ga nu 2x per week ook een flink stuk wandelen, 10km per keer. Ik fietste normaliter 10000 km per jaar en voor 2021 heb ik mijn doelen lager gesteld op 5000 km en meer op rustig fietsen dan met mijn fietsmaatjes je de "tandjes" te trappen. 

En ga je nu niet een "bejaarde" voelen, wees trots op wat je nog kan in relatie tot de ziekte die je hebt. Probeer ook je grenzen wat te verleggen en dan heb ik het meer over het mentale aspect dan over het fysieke. Als je je goed voelt, en dus geen bejaarde gevoel (!), dan geeft je dat rust en kun je veel meer aan. Ik gebruik bijvoorbeeld wietolie en het geeft mij veel, rust en een plezierig karakter. Ik heb nog nooit zoveel gelachen. Nee, ECHT! Als je er meer over wilt weten, stuur me dan maar een PB. 

Hou je haaks en taai man!

Groeten van Jilles

Laatst bewerkt: 29/12/2020 - 12:04

Hey Johan,

Bij mij is het nu vier weken geleden dat ik ben geopereerd, 4 3/4 uur duurde de operatie maar ik heb nadat de katheter er uit ging redelijk controle over de bekkenbodemspieren, bij sommige bewegingen voel ik dat ik wat lek, het lopen en zitten in spijkerbroek is NOT done, ik zal aan een kleinere maat inlegkruisje moeten anders blijf ik in joggingbroek lopen en dat is met de huidige temperatuur best fris. De wandelingetjes beperk ik tot de plus supermarkt en op de weg terug houd ik het nog niet droog, maar het gaat steeds beter.

Succes en houd de moed erin, Victor

Laatst bewerkt: 16/01/2021 - 09:09