Waar ik het zoeken moest

Hier.

Er was veel afleiding en veel te doen. Het eerste feestje sinds de coronamaatregelen, in een boscafé en een openluchttheater. Mijn verjaardag. Mijn bloedjes van kinderen kwamen en stiefdochter, wat aanhang, we huurden een busje. Togen er zaterdag mee naar het feest en zondags (nadat de taxi mijn moeder om half 10 's morgens bracht) naar een vogelpark. Een heerlijk weekend was het.

En meer Dierenopvang, dieren vrijlaten, een etentje met voormalig collega's en de volgende dag met één van hen een dag fietsen, een bbq met ons Kanker.nl team voor Alpe d'Huzes. En na nog een zondagochtend Dierenopvang en 11 eendjes en een scholekster vrijgelaten te hebben, was ik op. Ging even liggen en werd wakker met 40 graden koorts.

Dat heeft geduurd, geen oorzaak gevonden (geen corona), maar de koorts begint nu na anderhalve week te zakken. En nu ben ik weer hier. Waar ik zo graag wil lezen, teruglezen, bijlezen. Ik heb jullie hier gemist

16 reacties

Lieve Frie. Wat ben jij een BIKKEL. Hoe jij invulling geeft aan elke dag. Je vraagt misschien te veel van jezelf. Maar het levert jou ook enorm veel geluk en voldoening op.

Zo ziek worden(koorts) omdat je teveel van je vraagt, geloof ik niet in. Wel ontzettend balen dat het zolang duurt, voordat je voelt dat het weer wat beter gaat. Maar hopelijk gaat het herstel nu alleen maar verder door. Heel veel beterschap lieve Frie. Fijn dat je hier weer bent.

Warme groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 04/08/2021 - 20:57

Hoi frie,

Het leek wel, na het overlijden van je 3 lieve vriendinnen en ook de beste en meeste bloggers alsof kanker.nl een beetje ingestort was. Dit is natuurlijk niet maar het was lange tijd behoorlijk stil. Het bloggen, verhalen schrijven en open willen en kunnen staan om heel je hebben en houden, verdriet en geluk met iedereen te delen vind ik ontzettend knap, maar is helaas niet voor mij weg gelegd. 

Dus ben heel blij dat we van jou weer iets horen en hoop dat je ook verhalen blijft schrijven. Ik ken je niet maar heb je toch gemist.

Ook beterschap gewenst.

Liefs monique

 

Laatst bewerkt: 04/08/2021 - 21:13

Hoi Frie,

We blijven nog wel een tijdje hoor. Ik tenminste wel. 

Zweef

Laatst bewerkt: 04/08/2021 - 23:13

Ik heb heel veel aan je gedacht.  Hoe je verder zou gaan na die heftige en intense week, het overlijden van Marianne en Alice. Hoe je het állemaal weer moet verstouwen.  Ik kende ze niet persoonlijk, maar zelfs ik mis ze eigenlijk elke dag. Het is zo onbevattelijk, geen Nederlands, maar voor mij het beste woord. Nu heb je koorts. Doe je voorzichtig en neem je de tijd? Je bent zo bijzonder!  En nog veel dank voor je verzorging van Marian. Ik ben erg aan haar gehecht geraakt. Fijn weer van je te horen. 

Laatst bewerkt: 04/08/2021 - 23:29

Blij weer je te lezen, terug komen van verdriet heeft even tijd nodig, de weerslag van het overlijden en de nauwe band die je had je betrokkenheid maken dat je soms even de tijd voor jezelf moet nemen.

Liefs en sterkte

Laatst bewerkt: 04/08/2021 - 23:46

Lieve Frie,

Fijn dat je weer Hier bent, ondanks het feit dat niemand Hier zou moeten zijn, en kanker niet zou moeten bestaan. Ik geloof er wel in dat je lichaam je even tot de orde heeft geroepen (met koorts en dergelijke tot gevolg). Je hebt in korte tijd veel meegemaakt en ongetwijfeld lichamelijk ook veel gegeven met reizen, zorgen, en dat naast je eigen aktiviteiten en dierenopvang. 

Rustig an dus, maar bloggen .. ja dat mag wel :), we genieten ervan.

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 05/08/2021 - 00:16

Hoi Frie.

Fijn om weer wat van je re horen. 

Hoop dat de koorts nu wegblijft en dat je weer mag genieten van alles om je heen. 

Grt Petra 

 

Laatst bewerkt: 05/08/2021 - 08:02

Lieve Frie,

Heel vervelend die hoge koorts,  en gelukkig geen Corona,...misschien een reactie op de heftige weken die je hebt gehad?....maar fijn dat je weer aan het opknappen ben. sterkte hoor,

liefs Bets

 

Laatst bewerkt: 05/08/2021 - 09:44

Hoi Frie 

Gelukkig heb je lieve familie en vrienden om je heen  en kun je goed relativeren ,met plezier lees ik  graag deze blog waar je schrijft dat je weer leuke dingen doet ,veel liefs en ik duim voor je 🍀  dat  de koorts wegblijft ,lieve groetjes💐

Laatst bewerkt: 05/08/2021 - 16:30
5 augustus 2021 om 17.53

Hoi Frie,

Lees ik het nou goed dat ik gewoon je verjaardag gemist heb. 🙈 Bij deze dan alsnog hartelijk gefeliciteerd! Zo te horen heb je er een heerlijk feestje van gemaakt, goed gedaan!

Wat lijkt het me heerlijk om met al die beestjes te mogen werken. En ze dan vrij mogen laten is natuurlijk helemaal de leuke kant ervan🤗.

Ben blij te horen dat je inmiddels gelukkig weer aan de betere hand bent, 40 graden koorts is niet niks. 
Doe maar even rustig aan, extra goed voor jezelf zorgen en je laten verwennen. ( heerlijk om dat tegen een ander te kunnen zeggen, ben er zelf nooit zo goed in moet ik toegeven☺️😁.

groetjes Bianca

Laatst bewerkt: 05/08/2021 - 17:53
10 augustus 2021 om 08.22

Heel veel liefs en sterkte , nog een late gelukkige verjaardag toegewenst. Wat fijn dat jij die leuke dingen kan doen met de diertjes dat is zo liefdevol 🥰 en zal jou zeker veel voldoening geven . Ik ben nog niet zo lang op deze site omdat het bij mijn man maar een maand geleden ontdekt is niet kleincellige longkanker wij zijn dus met al de beginnende stappen bezig . Hopelijk krijgen wij morgen meer uitsluitsel bij de professor in het ziekenhuis wat de behandeling zal zijn . 
dikke knuffel 🧸 en veel sterkte 

Annetta 

Laatst bewerkt: 10/08/2021 - 08:22
17 augustus 2021 om 10.36

Hallo Frie

hoe gaat het momenteel met jou? 
mag ik jou vragen welke stappen jij al hebt ondergaan en hoe ver je nu staat.

Bij mijn man is het dus ook niet kleincellige longkanker maar er is ook een aangetaste klier die vast zit aan de longslagader kort bij het hart hiervoor gaat hij chemo krijgen en waarschijnlijk daarna de operatie van de long . Omdat het gezwel heel groot is kan het zijn dat ze gans de rechter kant moeten wegnemen. Ondertussen heeft hij nu donderdag een onderzoek voor de andere klieren om te checken of daar nog aantasting zou zijn. Zonder zijn medicatie kan hij niet en het is maar juist gepast wanneer die van de morgens uitgewerkt zijn hij die van de avond kan nemen, anders krijgt hij weer die verschrikkelijke pijn in de knieën. 
ook voor jou veel moed en een dikke knuffel 🧸 

 

Laatst bewerkt: 17/08/2021 - 10:36

Ik kreeg de diagnose niet-kleincellige longkanker (adenocarcinoom) in juli 2017. Ik had uitzaaiingen op meerdere plaatsen in mijn lichaam (in lymfeklieren) en ook in de andere long, stadium 4 daarom en mijn arts vertelde me meteen dat dat niet te genezen is. 

Ik mocht kiezen: niks doen tot ik klachten kreeg, of chemo (ik kwam toen niet in aanmerking voor immunotherapie). Ik heb chemo gehad (Cisplatin en Pemetrexed 4x en daarna onderhoudskuren met alleen Pemetrexed). De tumor en uitzaaiingen krompen. Na 8 maanden werkte de chemo niet meer en was er flinke groei. Toen mocht ik toch immunotherapie proberen (Nivolumab). Dat sloeg heel goed aan. Ik heb het 2 jaar gehad (om de week infuus), de tumor is nog een restafwijking en de uitzaaiingen zijn op een gewone ct-scan niet te zien (te klein). Nu ben ik al meer dan een jaar zonder behandeling en tot nu toe blijft alles mooi stabiel. Ik ben hiermee een vrij zeldzaam geval, moet ik er bij zeggen. Ik heb om de drie maand controle (bloedafname en een ct-scan). 

Nou, een heel verhaal. Als je op mijn naam klikt, kun je het ook lezen in mijn profiel ;-)

Mij klinkt het bemoedigend in de oren dat je man mogelijk geopereerd kan worden. Bij mijn weten wordt dat alleen gedaan als er kans is op genezing. Ik hoop dat er snel een eind komt aan de onzekerheid over alles en ik hoop ook dat de pijnbestrijding goed in orde komt. Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte!! En hou ons op de hoogte, als je kunt en wilt, ik volg je blog.

Liefs en ook een dikke knuffel XXX

Laatst bewerkt: 17/08/2021 - 16:10