Puzzelen

Bij mijn terugkeer van vakantie waren mijn tumormarkers gestegen van 58 naar 105. Geen paniek wat is er gebeurd? Rationeel denken en niet over geven aan oude nutteloze angsten. Daar gaan we weer. 

Met 1 pil voel ik me super maar gaan de markers omhoog. Daar er dit keer geen scan was gemaakt was de verwachte groei hierdoor niet gemeten. Bij de telefonische afspraak deelde ik mijn Oncoloog mede dat ik tijdens mijn vakantie de medicatie gehalveerd had. In mijn achterhoofd was het eigenwijze stemmetje dat het wel eens mede aan mijn alternatieve medicijnen kon liggen. Kleinere hoeveelheid gelegaliseerd bij Buitenlandse Zaken en lagere dosis genomen hierdoor. Zuurgraad lichaam niet gemonitord . Ok weer terug naar twee pillen en tevens mijn eigen middelen verhoogd nadat ik er achter kwam dat ik te weinig tot me nam volgens de RSO methode.  Bovendien gebruik ik nu ook CBG olie.  

Vorige week weer een scan gekregen , tumor stabiel en markers van 105 naar 77 gezakt. Mijn oncoloog vroeg me hoe ik me voelde en was verbaasd over mijn goede toestand. Medicatie werkt gemiddeld 5,9 maanden met het hoogste resultaat 10 maanden.  Ik slik ze al 19 maanden. Mijn bloedwaardes waren voor het eerst sinds jaren uit het rode gebied. Dit kan niet aan de bloedvatgroeiremmers liggen volgens mij. Wat een puzzel. Ik vroeg mijn oncoloog  mee te werken aan een experiment van 1 pil per dag bij de volgende medicijncyclus waarbij ik mijn zelfmedicatie verhoog en de opvolgende bloedresultaten vergelijk met de periode in de vakantie. Nog 2 weken even die 2 pillen zien vol te houden met hoge zelfmedicatie als ondersteuning.  Dan een week medicijnloos en 3 weken op 1 pil.  Een maand oude energie terug en nog mooi weer ook waarschijnlijk. Fijn dat mijn oncoloog  meewerkt, m.i. mede gedreven door zijn nieuwsgierigheid naar de uitslag.  

 Via Kanker.nl heb ik interessante App gedownload. FitKnip heet het onderzoek en Untire de App. Hierin wel aandacht voor beweging, voeding, stressreductie en veel meer. Jammer dat dit niet meer aandacht krijgt in ziekenhuizen en de media. Juist nu is dat zo belangrijk. Troep uit de supermarkt is een idee maar de keuze is toch aan de mens zelf.

Ik krijg langzamerhand het gevoel dat mijn zelfmedicatie niet alleen ondersteunend is maar ook meewerkt bij het stabiel houden van de tumor in combinatie met de Stivarga en de Imuuntherapie voorheen.

 

 

4 reacties

Interessant. Vooral, omdat ik niet de enige schijn te zijn, die kritisch kijkt naar medicatie, Oplet wat ie voelt, beter gezegd. Niet zomaar alles slikken, maar probeert vast te stellen, waarbij ie zich het beste voelt.

Ik doe dit al jaren en met goede resultaten. Ook weet ik uit ervaring, dat als je dat goed documenteert en motiveert, de doktoren positief met je meedenken, Met als gevolg, dat je stukken beter voelt.

Trouwens, hoe was je vakantie? Nog de Burubodur beklommen? Ik ben ook stiekum weer wat aan het plannen, corona of niet.

Sterkte... H

Laatst bewerkt: 01/06/2020 - 08:06

Hallo Henriv

Ja we hebben het hier eerder met elkaar over gehad. Een hoop puzzelstukken komen bij elkaar voor mij. Bewijs voor mezelf weer dat ik op het goede pad zit. Het maakt het ziekteproces dragelijker zonder valse hoop.  

Ik zat op Bali en geen beklimmingen voor mij ondanks halvering reguliere medicatie. Maar ik voelde me wel top met die dosering. Hopen dat ik mijn resterende tijd op dat nivo mag blijven bij de volgende medicatieronde. Je heb gelijk dat je wat planned voor je komende vakantie. Mijn bucketlist is bijna afgevinkt.

Groeten ger

Laatst bewerkt: 01/06/2020 - 12:12