Corona.. ook dat nog.

Half februari 2020 afgereisd naar Bali. Besloten om medicatie tijdens deze maand te halveren zodat ik zonder bijwerkingen van de tijd kan genieten, dan maar een maand korter leven naderhand. Toen was er nog geen dreiging van Corona. Bij vertrek en aankomst had niemand belangstelling voor de papieren van de medicijnen, toch maar aangegeven dat ik drugs binnen voerde.

Wat mij verbaasde was dat iedereen in AziĆ« met mondkapjes rondliep maar dat zag ik in Holland ook met Japanners en Chinezen. Mijn temperatuur werd bij aankomst gemeten en ik kreeg een Covid 19 papiertje in m,n  paspoort. OK ,lekker veilig naar m,n huisje met de wetenschap dat de Corona Bali nog niet bereikt heeft. Begin maart krijg ik berichten binnen over ItaliĆ«, blijkt mijn broer daar in een ski gebied op bed te liggen met zijn auto immuun problemen. Komt door de ijle lucht zegt hij. Later heeft mijn broer op tijd het gebied kunnen verlaten. Een zorg minder. Op mijn terugreis 18 maart j.l. besloot ik ook een mondkapje te dragen. Ik zag dat sommige stewardessen ze ook droegen. Ik zag gestrande reizigers onderweg en dacht ,,zo ..dit wordt serieus. 

Bij aankomst op Schiphol zag ik weinig mensen met mondkapjes en mensen keken me vreemd aan. Bij het bloedprikken, een week later, in het ziekenhuis werd ook raar gereageerd op mijn mondkapje. Nu na weken weet ik beter. Er zijn er niet genoeg dus een verhaal dat het niet helpt is om paniek te voorkomen. Denk ik.,  Desondanks heb ik bij het duiken een beschadigde trommelvlies opgelopen met een vervelende bacterie. Ik krijg nu een kuurtje en heb gelukkig geen koorts. 

Ik heb, om eerlijk te zijn, geen angst voor die Corona want indien ik het krijg is het gauw gebeurd. Het is raar om op het einde van je leven te zien wat je al zag aankomen maar dacht dat dat een probleem was voor toekomstige generaties. Vliegschaamte heb ik ook maar zie dat hele bevolkingsgroepen afhankelijk zijn van het toerisme. Overbevolkte eilanden waar de stranden worden opgeruimd en een ieder in het afvalwater zwemt met zwerfvuil. Aangespoelde varkenskadavers vanuit Borneo, wat een toestand. Maar ik heb er een fijne tijd gehad met mijn vrouw en familie in ons zwembad.  Ik hoop dat de Balinezen ook deze tijd enigszins goed door komen. Ook daar nu ophokplicht.

Mijn bloeduitslag was niet zo goed, Tumormarkers waren gestegen maar mijn leverfunkties zijn goed. Dit was te verwachten en ik had het er voor over. Hier thuis kan ik weer verder met mijn alternatieve middeltjes en plantjes. 

Ik heb het gevoel in een slechte Ci-Fi film te zitten waar gekeken wordt wie voorrang krijgt bij behandeling. Bizarre tijden. Houdt u goed allen en Tabee.

 

 

 

1 reactie

Laat de mensen maar vechten over de mondkapjes dan zien ze niet wat er nog meer speelt. 

Laatst bewerkt: 22/04/2020 - 08:08