Het voorjaar lonkt.

Snotterend en hoestend zit ik in mijn huiskamer van het binnenloerend zonnetje te genieten. Het daagt me uit naar buiten te komen. Ga me zo meteen even wagen aan een uitje naar de drogist. Alom hoor ik mensen hoesten en niesten. De carnaval staat voor de deur en de griepgolf slaat dan altijd extreem hard toe. Mij heeft hij al gevonden voor de carnaval. Niet echt lekker hoor. Maar zoals wordt gezegd: het activeert de soldoldaatjes in je lijf en sterkt je immuunsysteem. Helaas voor velen onder ons is het ook een echte aanslag op hun frèle gezondheid. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van de winter, die hoewel nog niet voorbij, zijn aftocht lijkt te blazen. Er komt nieuw leven aan. Jonge lammetjes in de wei. Kwetterende vogels die volop nesten bouwen en hopen dat het niet te snel gaat allemaal. Er is nu nog niet genoeg voedsel voor hun nieuwe kroost. De natuur laat ons zien dat hij de macht weer overneemt. Geen nietige mensen die het voor het zeggen denken te hebben. Lonkend voorjaar. Ik lonk terug en verheug me op de wandelingen die na een aanval van griep weer te maken zijn. De schoonheid van de natuur, soms in schril contrast met dat wat mensen er van maken. Lieve mensen laten we zuinig zijn op deze aarde en ik hoop dat een ieder die dit leest ook kan genieten van het lonkende voorjaar.

 

 

2 reacties

Hé wat naar dat je deze mooie dagen snotteren en hoestend binnen moet doorbrengen. Hoop voor je dat de ellende gauw voorbij is en je weer kunt wandelen in plaats van terug lonken! Beterschap!

Laatst bewerkt: 26/02/2019 - 18:41