Voorbij gevlogen

Het jaar is weer om gevlogen. We denderen richting Kerst en Nieuwjaar. Te lang geleden dat ik hier iets van me heb laten horen. Te veel in beslag genomen door velerlei familiezaken als verjaardagen,  jubilea en de nodige begrafenissen. Tja, hoe ouder we worden, hoe meer dierbaren ons ontvallen. En het maakt niet uit dat de mensen steeds ouder worden, de pijn van het verlies blijft. Zo ook de heftigheid van de confrontaie met de dood als gevolg van de vreselijke ziekte die kanker nu eenmaal is.

De laatste 2 maanden stonden weer in het teken van mijn eigen kankerspook. Huidcontrole bij dermatoloog had weer als gevolg een vlek verwijderen in mijn voet. Viel allemaal mee gelukkig maar de stiekeme angst van 2 weken wachten op uitslag speelt dan toch parten. Meer dan het ongemak van de ingreep. Uiteindelijk konden we weer opgelucht adem halen. Eind november weer het jaarlijks darmonderzoek. Dat hebben we ingepakt in een heerlijk weekeinde in Maastricht in een leuk hotel. Zo stressvrij en makkelijk mogelijk. Het onderzoek verliep vlot en de uitslag was goed. Alweer een opluchting en we kunnen weer een jaar verder. Een mooi cadeautje kreeg ik eind vorige week van mijn MDL arts. Gezien de goede uitslag mag ik van eenjaars naar tweejaars onderzoek. Jippie dat is mooi nieuws.

Nu stevenen we naar nog 2 verjaardagen voor de Kerst en dan een paar heerlijke rustige dagen voor onzelf en onze dierbaren

Graag wil ik eenieder die dit leest, hoe moelijk, pijnlijk en zorgwekkend velen het ook zullen hebben, een Vredevol Kerstfeest en een Nieuw Jaar vol kracht en gemoedsrust wensen.

Tot in het nieuwe jaar.

Anne

1 reactie