Long time ago!

Het schrijven en bijhouden van mijn blog heb ik een beetje laten versloffen.. er is ondertussen al een hoop gebeurd, eigenlijk weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen..

laat ik dan maar beginnen met de uitslag van mijn PET-scan en CT-scan. Ik kreeg namelijk na 2 maanden dus 2 kuren een scan om te kijken of het goed gaat of dat ik als nog naar de escalated BEACOPP moest. Een zwaardere chemo dus. De uitslag viel dus inderdaad tegen en ik moest aan de zware chemo. Dat betekende voor mij dat ik op dag 1,2,3 chemo kreeg en nog een dag 8. Deze chemo ging helaas niet zoals de andere chemo (ABVD chemo). Man man dat was zwaar. Ik ging zweten en trillen, had het gevoel alsof ik helemaal kapot ging. Toen kwam de dag 8 nog een keer chemo. En daarna ging het mis, de BEACOPP chemo was te zwaar voor mij en ik belandde op de intensive care met een verbrandde slokdarm, een infectie, te hoge hartslag en een lage bloeddruk. Alles in mijn lichaam deed pijn.. ik heb 2 weken in het ziekenhuis gelegen. Aan de sondevoeding en de morfinetabletten en natuurlijk een antibiotica 3x per dag voor de infectie die ik had in mijn bloed. Daarna ben ik nog op de mediumcare beland en uiteindelijk kon ik naar de oncologie afdeling. 

Je snapt natuurlijk wel dat dit niet de bedoeling is. En moesten we toch de keuze maken om weer terug te gaan naar de lichtere chemo de ABVD. Het nadeel daarvan is dat hij niet goed genoeg werkt, maar dat betekent niet dat ik het er niet mee kan halen. Dus op dit moment moet ik nog 2 kuren in totaal 4x en dan krijg ik weer een pet-scan. 

Dit is een beetje hoe het is verlopen in het kort.. het was allemaal erg spannend, maar ik blijf sterk en nog steeds even positief!! 

3 reacties

Lieve Emma, wat vreselijk dat jij dit op zo'n jonge leeftijd allemaal moet meemaken. Ik heb bewondering voor jouw kracht! Ik hoop dat de behandelingen goed aanslaan en jij een betere tijd tegemoet gaat. Heel veel sterkte. Dikke knuffel, Jolanda.

Laatst bewerkt: 30/04/2019 - 09:40

Beste Emma,

wat spannend allemaal en wat heb je al veel moeten doorstaan..ik wens je heel veel kracht en sterkte en hou moed! Ik hoop dat je bij de volgende petscan goed nieuws krijgt! Lieve groet, Esmee

 

 

Laatst bewerkt: 01/05/2019 - 15:31
28 juni 2019 om 17.01

Beste Emma,

ik denk vaak aan je en vroeg me af hoe het met je gaat. Heb je intussen de pet-scan gehad? Hopelijk hebben de chemokuren goed hun werk gedaan!?.... lieve groet, Esmée 

Laatst bewerkt: 28/06/2019 - 17:01