De dagen erna

vrijdag 11 januari de dag na chemo 2, 

Ik word wakker, pak mijn telefoon en zet hem aan, door het felle licht knijp ik mn ogen een klein beetje dicht. “Drie uur in de nacht!” Mompel ik zachtjes. Ik strompel naar beneden om te gaan plassen, tja van al die zoutoplossing en van het vele drinken ben ik de hele dag al aan het piesen geweest. Nadat ik mijn hele ritueel weer toegepast heb op de wc, dus 2x doortrekken en met antibacteriële doekjes de bril af doen, handen wassen, sluip ik zachtjes weer naar boven toe. Het komt vast door de dexamethason dat ik niet kan slapen.. ik heb namelijk gelezen dat je daar meer energie van krijgt en dat sommige mensen zelfs een beetje “hyper” ervan worden. Nou dat kan dus een voordeel zijn voor overdag, maar ‘s nachts wil ik wel gewoon lekker kunnen slapen haha.

Nu ik toch niet kan slapen bedenk ik me dat mijn zus (Sarah) nachtdienst heeft, en ik besluit haar te facetimen. “Wat doe jij nou wakker? Ga jij eens gauw slapen”, zegt Sarah. Waarop ik antwoord dat ik niet kan slapen door die gekke drugs die ik toegediend krijg (dexamethason). Sarah lacht en we praten enkele minuten voordat haar pieper gaat. Ze werkt in een bejaardentehuis en ze moet iemand helpen, tja dat moet ook gebeuren dus ik sluit mijn facetime en kijk nog even verder op whatsapp. PING! Een appje, Alissa, Leanne en Jade zijn ook nog op, ik krijg een aantal filmpjes doorgestuurd en een paar appjes met: we missen je Em!! Ja hoor die gekkies zijn weer aan het stappen en hebben de nodige drankjes op! Heerlijk om te zien, alleen had er graag bij willen zijn, daar zijn de meisjes het ook zeker over eens! Natuurlijk baal je.. maar het is niet anders.

Ondertussen ben ik alweer een uur verder en nu krijg ik ook nog eens verschrikkelijke honger! Nog zo’n bijwerking van de dexamethason. En ook de tintelingen in mijn polsen gaan maar niet weg... wat een nacht hé! Gelukkig ben ik daarna nog wel in slaapgevallen. Toen werd ik pas weer rond een uur of half 12 's middags wakker. Ik voelde me gelukkig een stuk beter, lekker een beetje op de bank gehangen en daarna mijn spulletjes gepakt om naar Bram te gaan, hij kwam mij ophalen. Ik had zo'n honger dat ik zei tegen Bram, "kom we gaan lekker uiteten!". Mijn smaak is ook nog steeds goed dus ik heb lekker carpaccio en een stuk varkenshaas naar binnen gewerkt. Kon niet beter! Verder die avond ook niet veel last gehad behalve vermoeidheid! 

Zaterdag 12 januari 

Tja over deze dag heb ik weinig te zeggen haha... ik heb een hele dag geslapen. Wat was ik ontzettend moe deze dag, ik kon mijn bed niet uit en dat heb ik ook zeker niet gedaan. Ja eventjes om te eten maar verder heb ik een hele dag liggen slapen. Ook niet erg gezellig voor Bram overigens..

Zondag 13 januari

Je zou het bijna niet geloven, maar zelfs deze nacht heb ik goed kunnen slapen. Ondanks het feit dat ik mijn hele zaterdag verslapen heb. Ze kunnen beter die chemo op maandag of dinsdag geven, kan ik door de weeks bijkomen en in het weekend weer is wat leuks doen. Maar helaas dat is nou eenmaal niet zo, alsof het allemaal nog niet vervelend genoeg is. Desondanks ben ik deze zondag toch nog wat gaan doen! Mijn pa appte of ik misschien gezellig wat mee ging drinken op de strandtent, er zou wat muziek zijn gewoon een beetje loungen. Gezellig Eva (Stiefmoeder) Anna en Rob (friends) gingen ook gezellig mee. Dit bleek uiteindelijk toch niet echt een goed plan, want de muziek stond echt keihard en ik voelde me toch niet helemaal top. Maar het was wel gezellig en daar draait het om!  'S avonds maar weer op de bank beland bij paps, lekker wat gegeten met z'n alle en daarna een filmpje gekeken. Daarna lekker in mijn bed beland, hopen dat ik mezelf maandag beter voel. 

Na het weekend voelde ik me gelukkig weer op en top! En ben ik gezellig bij de meiden Alis en Lee gaan slapen, uiteten geweest, gewandeld en gewinkeld. Dus ik ben helemaal weer klaar voor chemo 3! En met haren gaat het gelukkig ook nog goed!  

 

 

 

 

2 reacties

Hoi Emma, ga zsm aan de hoog gedoseerde cannabisolie met de THC er in, dit kan tegelijk met de chemo en vermindert de bijwerkingen. Veel sterkte. 

Laatst bewerkt: 28/05/2019 - 09:33