Dagje chemo & hoe zit het met mijn haar?

Dinsdag 28 mei

Na vandaag hoef ik (hopelijk) nog maar een keer aan de chemo. Het was een lange dag.. ik sliep de nacht hiervoor bij Bram (boyfriend). En ik werd vanochtend opgehaald door de schat Leanne (bestfriend). Maar ondanks dat ik natuurlijk weer ging chemo’n heb ik weer ontzettend gelachen. We hebben lekkere broodjes gegeten, een leuke film gekeken waarbij we ons kapot gelachen hebben en natuurlijk heel veel gekletst :) 

En ja dan weer naar huis en wachten wat voor bijwerkingen er nu zullen komen. Meestal altijd hetzelfde maar je weet het nooit! Ik voel het altijd al als ik het ziekenhuis uitloop richting de auto. Die intense moeheid en zo’n naar gevoel in je lichaam, mijn benen die aanvoelen als spaghetti, alsof het lopen ineens tien keer zwaarder gaat dan normaal. Ja de laatste lootjes zijn nou eenmaal zwaar.. na een half jaar chemo gaat je lichaam toch flink achteruit. Maar! Ik heb besloten om naar de sportschool te gaan. Spieren opbouwen evenals mijn bagger conditie. Ik ben nooit een sportief type geweest dus dat mag nog wat gaan worden haha. Ach nee ik kijk er wel naar uit eigenlijk even mijn gedachten op wat anders en uiteindelijk voelt het ook goed na het sporten. 

Maar goed ik dwaal af. Even verder over vandaag, de PET-scan en CT-scan is gepland en gaan 15 & 16 juli plaats vinden. Waarbij ik dus 19 juli de uitslag krijg. Ontzettend spannend!!! Natuurlijk hoop ik dat de kanker weg is en dat ik echt kan zeggen IK BEN KLAAR!! Maar ergens in mijn achterhoofd moet ik er wel rekening mee houden dat het ook niet zo zou kunnen zijn. Ik moet natuurlijk wel realistisch blijven. 

Verder heb ik zoals na elke chemo weer lekker een frikandel gegeten en een klein softijsje. Ik moet wel zeggen dat het eten me toch wel meer tegen staat net na mijn chemo. Gek is dat normaal had ik altijd super veel honger.. en ja nog steeds last van de tintelingen en dat stomme rot gevoel. Onrustig en niet kunnen slapen, krampen door je hele lichaam en het bloedheet hebben en oh ja dan het vele plassen, dat vind ik ook echt een irritant dingetje.. al die dingen bij elkaar hebben er nu dus voor gezorgd dat ik op de bank beland ben. Onrustig, hyper en moe tegelijk, je zou bijna denken dat het onmogelijk is. Maar nee het is ondertussen 5 voor 1 in de nacht en ik dacht goh laat ik gaan bloggen. Je moet wat als je niet kan slapen toch. 

En dan nog iets, misschien ook wel iets wat jullie willen weten is mijn haar. Ja mijn haar hield het heel lang vol. Tot ik die zwaardere kuur kreeg (BEACOPP ESCALATED). Toen ging het hard met plukken, bossen alles tegelijk. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om het eraf te halen. Dat heb ik laten doen door Bram, samen in de badkamer. Ja het was wel ff wennen zo’n bowlingbal kaal hoofd haha, maar ik kon het eigenlijk beter hendelen dan ik verwacht had. En weet je wat nog gekker is het groeit gewoon tijdens mijn chemo door. Ja het is wel punk pluizig dons haar maar het groeit en word met de dag iets langer. Ongelofelijk! En dan nog mn wenkbrauwen en wimpers.. ja dat is op het moment ook niet veel meer, maar ik weet het mooi te maken met make-up en een leuk outfitje, gekleurde doek om mijn hoofd en ja soms mijn pruik. Is het nog helemaal zo slecht nog niet. Al mis ik mijn lange blonde haren natuurlijk wel.. 

Ik ga nu toch maar weer een poging doen om te slapen! Blijven proberen uiteindelijk val ik heus wel een keer in slaap. 

 

Dikke kus Emma

4 reacties

Je mag er zijn !je mag ook trots op jezelf zijn hoor ,dit heb je toch maar al achter de rug . Veel succes met je uitslag 19 juli deze spanning is verschrikkelijk .Dit heeft iedereen dit zal niet  minder worden .De twijfel maakt je gek .Duim   duim  ik voor je , voor een goede uitslag .

Laatst bewerkt: 28/05/2019 - 14:20
28 juni 2019 om 17.43

Beste Emma, ik heb deze blog van je over het hoofd gezien vandaar mijn reactie op 1 van je vorige blogs dat ik zo benieuwd ben naar hoe het met je gaat. Fijn van je te lezen en ik ga keihard duimen dat je 19 juli goed bericht krijgt! Ik wens je veel sterkte met je laatste chemo en hou moed, lieve groet, Esmée

Laatst bewerkt: 28/06/2019 - 17:43