Duidelijkheid voor 3 maanden... Primaire tumor nog steeds onvindbaar...

De uitslag is positief! Geen nieuwe uitzaaiingen. Wel een opvallende wijde maag. Komt door de operatie, wordt er gemeld. Dit is steeds ontkent, maar werd nu wel genoemd. De chirurg waarmee ik vanaf december vorig jaar mijn scans heb besproken was er niet en daardoor had ik een ander, die mij ook geopereerd heeft. (Ze waren toen met 3 chirurgen.) De uitzaaiingen zaten op een nare plek, deels in een stukje van mijn maag. En de lymfklieren zijn daar helemaal weggehaald, dus zijn er “ afvoer” -problemen.  Ook de slagader van mijn lever vertoont schade van de operatie. De lever is toen opzij gelegd. 

Ik vind het fijn dat ik nu te horen krijg wat de operatie voor schade heeft gegeven. Eigenlijk wist ik dat best, want het werd steeds weer genoemd in het scanverslag. Ik vroeg er dan naar, maar dat zou niet kunnen werd er dan gezegd. Nu ineens blijkt het wel zo te zijn. Ik weet nu dat ik er niets aan kan doen dat mijn maag opzwelt na het eten en dat ik ook geen verbetering hoef te verwachten. Minder eten is afvallen en geen kleinere maag. En dat afvallen is geen optie. Leuk is anders, maar het is wel duidelijk. Na het eten geen strakke kleding meer aan. Dat is het beste...

Over  3 maanden weer een nieuwe scan...