Wat is oud?

Ik heb me nooit oud gevoeld maar helaas laten de jaren hun sporen na, er is slijtage op meerdere gebieden. Gelukkig heb ik er nog een draai aan kunnen geven:

In mei word ik dan zeventig
Voor het eerst voel ik me oud
Bij vijftig niet, bij zestig niet
Maar zeventig klinkt fout
Je verliest wat aan conditie
Aan hersensoepelheid
Je doet ook soms onhandig
Dat schaadt je ijdelheid

Je staat wat strammer op dan toen
Bent voorzichtig op de trap
Je fiets is nu een damesfiets
Maar het fietsen gaat nog rap
Ok, hij is wel elektrisch
Maar zonder spiegel, dat dan wel
En 5000 km in een jaar, dat is
Geen kinderspel

    Het punt is, ik voelde me nooit oud
    Maar nu voel ik dat wel
    Natuurlijk, Ik ben dezelfde welbeschouwd
    Maar dat zeventig klinkt niet vertrouwd

Vanaf mei leef ik in bonustijd
Hoeveel tijd krijg ik erbij
Ik mocht blij zijn met die zeventig
Zei de arts toen tegen mij
Dat ga ik dus echt wel redden
En dan verandert de hele boel
Want dat lastige zeventig
Geeft dan een goed gevoel

Hier te beluisteren: https://tomswart97.wixsite.com/niet-altijd-vrolijk
Mijn Liedjes, nr 24

 

6 reacties

Hoi Tom,

Een keigoed lied is dit weer, ook door jouw gitaarspel. Ontspannen, maar ook snerpend, met wat bijgeluiden die er precies de goede sfeer aan geven.

En zo raak is de inhoud. Waar anderen soms klagen over oud worden, realiseren wij ons dat het een voorrecht is, en 70 bereiken dus reden is om blij te zijn. Ik hoop dat er voor jou nog een aantal jaren bij mogen komen. En graag nog meer liedjes, het is al een indrukwekkende lijst.

Hanneke

Laatst bewerkt: 03/01/2020 - 16:31

Dank je wel Hanneke.

Ik wil vooral niet klagen (ook al vind ik 70 dus echt oud) maar in dit geval dankzij die rotte voorspelling kon ik er toch nog een mooie draai aan geven.

groetjes,

Tom

Laatst bewerkt: 03/01/2020 - 20:41

Raak getypeerd, Tipo. Het konden de woorden van mijn man zijn (ook inmiddels ondanks alles ! de 70 nu gepasseerd al en in juni alweer 71 hoopt ie te worden - gaat hem lukken want het is net als jij 'een ouwe taaie'!

A.s. maandag pakt hij de Zometa-infusen maar weer eens op, bang dat hij is om iets te breken aankomende winterdagen met ijs/sneeuw (is botversterkend middel en bij hem zit de K in de botten dus als uitzaaiingen)

ALs ik alles op een rijtje zet wat er zo geslikt wordt en ingespoten, wordt het een lange rij........Pamoralin (hormooninjectie halfjr), Enzalutamide (dagelijks 4 pillen á 30 euro p.s.), Tamsulosine (ontspannen van blaas),  Macrogolzakjes elke dag 2 (voor ontlasting soepel te houden) en nu dus weer maandelijkse infusen met Zometa. Pfffffffffffffffff. Ik denk dat bij jou ook zo'n soort opsomming wel van toepassing is?

Laatst bewerkt: 04/01/2020 - 08:46

Nee, dat valt gelukkig mee. Ik slik alleen dagelijks een Cyproteron 50 mg en maak gebruik van een katheter en die stelt me dan weer in staat om fikse wandelingen te maken en zo mijn conditie op pijl te houden.

Groetjes,

Tipo

Laatst bewerkt: 04/01/2020 - 10:27

Weer heel mooi Tipo. 't Is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Mijn oudste zoon (inmiddels bijna 48) zei onlangs nog dat hij vroeger vond dat 70 jaar oud is. Maar nu hij zelf een eindje op weg is vindt hij 70 jaar eigenlijk nog jong. Je ziet dat tijden veranderen. Ik hoop dat we nog een hele tijd kunnen genieten van jouw mooie liedjes.

Groet,

René

Laatst bewerkt: 07/01/2020 - 13:17

Dank je René,

Het gaat er uiteindelijk om hoe oud je je voelt.

Groet,

Tipo

Laatst bewerkt: 07/01/2020 - 14:06