Specsavers

Al enige tijd had ik last van wazige plekjes bij het zien, alsof er een waterdruppeltje over een deeltje van het gezichtsveld lag. Ook bij het lezen was dat wel eens vervelend, ik moest iets meer moeite doen, maar ik dacht dat hoort erbij.
Van de week kwam er een uitnodiging van Specsavers voor een oogcontrole en ik dacht dat ik dat maar eens moest doen.
Linkeroog was helemaal goed maar bij het rechteroog zag ik soms hele letters niet. Gevolg was dat de toevallig aanwezige optometrist werd gevraagd of hij even tijd had. Weer de lettertjes en de balletjes en het rood/groen maar uiteindelijk ook een foto en een zorgvuldige bestudering van mijn oog met diverse apparaten.
Had u plannen vanavond? Ja, we zouden even een hapje gaan eten langs de Noord-Aa. En hij maar tikken. U moet nu direct naar de huisarts (vrijdagmiddag 16:00 uur) voor een verwijsbrief naar de oogarts. Ik zie donkere vlekken in uw oog en dat zou bloed kunnen zijn, dat hoort daar niet. Misschien dat u zelfs direct door moet naar het ziekenhuis. Even schrikken.

Ik met een noodgang op de fiets naar de huisarts waar ik gelukkig direct terecht kon. Ze heeft onmiddellijk contact gezocht met een oogarts en de bevindingen van de optometrist doorgegeven. Die zei geruststellend dat er geen vliegende haast bij was maar dat ik na het weekend direct moest langskomen. Ik hoor dus maandag wat er aan de hand is.

Ik geniet iedere dag van het feit dat ik weer ongestoord kan lopen en de PSA zal nog wel (hopelijk langzaam) stijgen.

4 reacties

Lekker dan, die Specsavers....maar tóch....gelukkig kon je snel terecht bij de huisarts en maandag weet je nóg meer. 

Frank mijdt alle onderzoeken die niét persé nodig zijn; w.o. darmonderzoek bv.

Een contact hier op het forum met p.k. kreeg te horen dat er bloed in de ontlasting zat. Wéér een zorg erbij, nóg meer onderzoeken!!!! Ik bedoel maar; wil je dit dan zo graag óok nog weten als je al uitzaaiingen in lymfeklieren hebt en dik been etc.?? Nu gaan zij díé molen óok nog in! 

Vooralsnog wens ik je sterkte met het vervolg hiervan. Laat het met een sisser maar aflopen, of met een sterkere bril ofzo.

 

Laatst bewerkt: 30/06/2019 - 13:36

Gadver, weer iets vervelends erbij! Hopelijk loopt het met een sisser af. Je hebt al ruimschoots genoeg aan je hoofd. Wel fijn dat je zo geniet van het wandelen. Houden zo!

Sterkte maandag en dat de diagnose mag meevallen.

Hartelijke groet,

Hanneke

Laatst bewerkt: 30/06/2019 - 18:42

Ja, ik ben toch blij dat ik gelijk door kon naar een oogarts. Ben wel benieuwd.

Laatst bewerkt: 30/06/2019 - 19:47