Redelijk goed

Om 9:00 uur zaten we weer, zoals iedere drie maanden, uiteindelijk toch gespannen, in de wachtkamer en konden al snel naar binnen. We waren de dagen voor de afspraak rustiger dan voorheen: alles went???
PSA 0,03 gestegen, van 0,1 naar 0,13. Verleden jaar om deze tijd was hij nog 0,02, iedere keer een stijging van 0,03, hij stijgt dus tergend langzaam. Maar goed, ik had gerekend op 0,15 dus ik ben gematigd blij. Als er iedere 3 maanden 0,03 bij komt zit ik over 9 maanden op 0,19, bij 0,2 volgt er een PSMA scan dus we zitten nog wel even goed.

Heel blij ben ik met de goede raad die ik kreeg van een blogger betreffende mijn incontinentie: probeer eens een condoom katheter. Ik heb direct een proefpakket aangevraagd en natuurlijk is het in het begin wat rommelen maar het werkt wel. Het belangrijkste is dat ik niet meer de hele dag die vreselijke druk op mijn blaas heb, als ik moet plassen, plas ik en loopt het keurig in de zak die om mijn been zit. Nu merk ik ook wat een impact dat al die tijd, bijna 6 jaar nu, heeft gehad. Als ik moest hoesten of niezen, moest ik snel gaan zitten, bij het op- en afstappen van de fiets was het lastig, als ik moest bukken etc etc. Ik probeerde dus eigenlijk de hele dag mijn plas op te houden en dat kostte meer moeite naarmate de dag verstreek. En nu laat ik het hondje geheel ontspannen uit en heb ik geen last van de dingen die ik net heb op genoemd. Ik ben dus ook van plan weer wat langer te gaan wandelen.

Het alternatief zou trouwens de Sphincter prothese betekenen waarvan ik onlangs op YouTube heb gezien hoe die wordt aangebracht; een hele operatie waarbij je rekening moet houden met een flinke hersteltijd. Maar goed, ik zou er voor gegaan zijn als ik deze oplossing niet was tegengekomen.

Nu maar hopen dat ik niet te vroeg heb gejuicht; uiteindelijk heb ik er nog maar 5 dagen mee gelopen, maar wel ontspannen mee gelopen!

6 reacties

Fijn dat je het meldt, heb aan je gedacht hoor. Jij kan dus ook weer even vooruit, gelukkig.

Wat goed dat je via een tip op deze site een hulpmiddel hebt gevonden voor zo'n akelig probleem. Het zou toch heerlijk zijn als je je wandelhobby weer op kunt pakken.

Ik ben na de uitslag van gisteren meteen naar een wandelreisje op zoek gegaan.

Zijn er alweer nieuwe liedjes in de maak?

Het beste en hartelijke groet,

Hanneke

Laatst bewerkt: 02/05/2019 - 16:08

Daar hoef je vast niet veel moeite voor te doen, wandelreisjes in overvloed.

Nee, dat gaat niet zo hard, dat moet groeien. Maar het komt wel weer.

Succes met zoeken,

Tom
 

 

Laatst bewerkt: 02/05/2019 - 19:31

Goed bezig Tom! Wat een verlichting moet het voor je zijn om niet meer die druk van moeten plassen steeds maar te onderdrukken. Lekker wandelen met Keetje!

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 07:27

Bedankt, het is heerlijk. Ben al 2 x de Benthuizer Plas rond geweest en vanochtend ook weer een dik half uur gewandeld in de Balij. Keetje helemaal blij.

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 14:30

Ja die stapjes PSA verhoging horen er blijkbaar toch wel bij. Ik heb twee maal een verlaging van de PSA meegemaakt in 12 jaar. Maar het zijn gelukkig heel kleine stapjes. Houd moed!

Wat is dat fijn om te lezen dat de katheter zo goed werkt Tom! Ik hoop dat je na 500 dagen er nog steeds tevreden over zult zijn.

Hartelijke groet.

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 14:16

Nogmaals bedankt en ik houd moed.

Ik hoop inderdaad dat ik er nog lang plezier van mag beleven.

Groet,

Tom

Laatst bewerkt: 06/05/2019 - 14:32