Probleem opgelost

Nou, toch niet helemaal maar dat zal, hoop ik, wennen zijn. Bij het verwijderen van het condoom blijft er af en toe, en dat is niet leuk, toch een klein stukje huid van het snikkeltje achter op de binnenkant van het condoom; die kleeft omdat het condoom anders niet goed vastzit en dat kan natuurlijk weer vervelende gevolgen hebben. Vandaag de huid rust gegeven maar dat betekent weer verbanden, alleen een korte wandeling en onmiddellijk is de druk op de blaas weer terug, heel vervelend.
Nu heb ik gelezen dat bij het verwijderen warm water een oplossing kan zijn. We gaan het morgen proberen en ik hoop morgen weer 10 km te halen.

Maar om te vieren dat ik met het katheter weer ongestoord kan lopen e.d. heb ik nog een instrumentaaltje gemaakt: Probleem opgelost! (liedjes 4, nr 3)

https://tomswart97.wixsite.com/nietaltijdvrolijk

 

6 reacties

Hallo Tipo, een klein tipje van iemand die regelmatig met een uritip (condoomcatheter) werkt. Met warm water zal hij w.s nog meer kleven. Bij ons in de zorg gebruiken we voor het aanbrengen dun talkpoeder die je er grotendeels weer af veegt en bij het verwijderen loshalen met een doekje of wattenschijfje vol olie. Ook zijn er verschillende soorten waarbij de ene meer plakt als de andere. Nooit lekkage gehad ondanks de talkpoeder. Hoop dat het voor jou ook werkt.

Groetjes Kim

Laatst bewerkt: 11/05/2019 - 23:16

Hoi Tom,

Het is heerlijk wandelweer, dus hopelijk kun je eropuit.

Mooie muziek heb je weer gemaakt. Klinkt lekker ontspannen, ook door de vogelgeluiden. Echt wandelmuziek.

Ik wens je een mooie tocht.

Hanneke 

Laatst bewerkt: 12/05/2019 - 09:56

We sukkelen gewoon verder. Maar wel fijn dat je naar buiten kunt, het weer lijkt eindelijk mee te gaan zitten en dus wordt het ook beter wandelweer.

Laatst bewerkt: 12/05/2019 - 10:18

Dag Kim,

Dat lijken me prima adviezen, ik ga ze zeker proberen.

Groet,

Tom

Laatst bewerkt: 12/05/2019 - 13:18

Hallo Kim,

Gelukkig ben ik nog steeds blij met het effect van het condoom katheter. Helaas is het verwijderen nog steeds lastig, soms blijft er een heel klein stukje vastzitten en dat ene kleine stukje kost veel moeite om los te krijgen. Iedere ochtend gebruik ik talkpoeder en het geeft wel wat verbetering maar dat laatste stukje ....

Is er niet een vloeistof die het kleefspul oplost of iets dergelijks? Dat zou mooi zijn>

Hartelijke groet,

Tipo

Laatst bewerkt: 21/05/2019 - 13:49