Niets om je zorgen over te maken 2

Vandaag, 22 oktober, weer naar de uroloog geweest. Het laatste bezoek was eind juni en toen kregen we te horen dat de psa licht gestegen was van 0,02 naar 0,04, en ondanks de lichte stijging heet dat onmeetbaar. Nu hoorden we dat er een verdere stijging was van 0,04 naar 0,07 hetgeen nog steeds onmeetbaar heet. Het gaat pas tellen vanaf 0,1 hoorden we, en als ik deze voortgang bekijk heb ik het idee dat dat getal de volgende keer wel eens bereikt kan worden. Maar, wordt gezegd, het is nu nog steeds niets om je zorgen over te maken. En dan vraag ik me af: hoe kan ik me daar geen zorgen over maken? Ok, ook bij 0,1 zullen de paardenmiddelen nog niet direct ingezet gaan worden want dan is er eerst video overleg tussen de urologen en oncologen van verscheidene ziekenhuizen, maar dat moment komt wel dichterbij en daar maak ik me best zorgen over.
Wat is het toch een ongelooflijke klerelijer, die kanker. Zo heel langzaam, stiekem, zonder dat je daar ook maar iets van merkt, stijgt die PSA over het verloop van 3 à 4 maanden en steeds weer is de week voor de controle een week van onrust en spanning (voor mij maar ook zeker voor mijn omgeving) en die onrust en spanning nemen steeds vervelender vormen aan naarmate de dag van controle nadert. Nou, dat gaan we de week voor 30 januari dus weer meemaken want dan is de volgende controle.
Vandaag het boek “Leef” gekocht van Bibian Mentel waarbij onlangs voor de tiende keer kanker is vastgesteld. En, het is toch een wonder, ze won bij de paralympics ook nog goud op haar snowboard. En een nog groter wonder, vlak daarvoor was er bij haar een titanium nekwervel geplaatst.
Respect!!! Ik hoop dat ik wat van haar leer. 
Op 22-09 een nieuwe elektrische fiets gekocht, op mijn oude fiets had ik in 2 1/2 jaar 14000 km gereden  dus het mocht wel. Het prettige van deze nieuwe fiets is dat er weer een stevige bagagedrager op zit zodat ik Keetje, het hondje, weer in een fietstas kan vervoeren. Inmiddels heb ik er, mede door het mooie weer, al 800 km op zitten.
 

2 reacties

Ja, makkelijk gezegd. Niets om je zorgen te maken. Ik begrijp jouw zorgen en de stijgende lijn is niet oké! Nee, je valt morgen niet dood neer. Tenzij je niet uitkijkt met oversteken zei mijn oncoloog. Maar Tom, zet je schouders eronder en ga ervoor. Ja, die Bibian is een kanjer, maar dat ben jij ook Tom. Lekker fietsen en zorg maar dat je weer veel kilometers maakt in 2 en een half jaar! 😘

Laatst bewerkt: 02/11/2018 - 12:54