Onrust

Onrust

Een kleine 2 weken geleden kreeg ik tijdens het buikspieroefeningen doen in de sportschool direct bij de 1e oefening een pijnscheut in een rib. Ik ben toen direct met die oefening gestopt en vrolijk doorgegaan met oefeningen die geen last gaven. Gedurende de week werd het plekje gevoeliger dus heb ik een afspraak gemaakt met de huisarts en uitgelegd dat ik deze ontwikkeling zorgwekkend vond, vooral in combinatie met de langzaam oplopende PSA. Ze heeft naar mijn longen geluisterd, aan mijn ribben gevoeld maar kon niets vinden. Afgesproken dat het als het niet weg zou gaan ik een foto zou laten maken.
Het ging niet weg dus afgelopen vrijdag zijn er wat foto’s gemaakt. Vandaag hoorde ik dat er niets op te vinden was maar ik moet zeggen dat ik ook niet anders had verwacht. Dat pijnlijke plekje is zomaar opgedoken; ik ben nergens tegenaan gebotst, heb niet zwaar getild, kortom er zijn geen dingen gebeurd die reden tot beschadiging van een rib zouden kunnen leiden. Vandaar mijn zorg.
Vandaag weer contact gehad met de huisarts en nu afgesproken dat ik het nog een week aankijk en als het dan nog niet over is, ik weer langskom. Ze zou dan nog wat verder onderzoek doen en dan wellicht een CT scan oid.
Waarom schrijf ik dit nu op?
Omdat ik, als kankerpatient (en er zullen velen met mij zijn die hetzelfde ervaren), ieder pijntje relateer aan kanker. Niet dat ik direct in zak en as zit maar er ontstaat altijd onmiddellijk onrust want het zou een uitzaaiing kunnen zijn; gelukkig is er tot nu toe nooit reden geweest voor serieuze ongerustheid. 
 

2 reacties

Oh ja, dat is zeker herkenbaar. Vervelend ook dat die onrust nog een week moet duren en dan misschien nog even wachten op een scan uitslag, als die gemaakt moet worden. Al snap ik wel dat niet meteen het hele diagnostieke arsenaal aangerukt wordt bij onverklaarbare pijn, maar toch...

Hopelijk verdwijnt de pijn, hopelijk kun je de onrust even parkeren, sterkte!

Laatst bewerkt: 20/11/2018 - 12:59

Inderdaad heel herkenbaar Tipo. Vorige maand zo uit het niets in een keer 'n ontzettende, voor mij onverklaarbare, pijn in m'n rug. Kon amper op en neer. Huisarts aan huis geweest (gebeurd zeer zelden) en heeft een pijnstillende injectie gegeven. We waren ook bang dat het een uitzaaiing zou zijn. Botscan afgesproken, maar gelukkig niets aan de hand. De pijn zal dus wel ergens anders vandaan gekomen zijn. Heb er nu nog 'n beetje last van, maar goed te doen. Sommige pijnen zijn, gezien de bijwerkingen, te verklaren. Maar sommigen ook niet. En inderdaad heb je dan snel de neiging: als het maar niet ...... Dat is toch een onrust waar we mee moeten leren leven. Ieder heeft zo z'n eigen manier om daar mee om te gaan. Ik hoop dat de pijn snel verdwijnt en dat er een plausibele reden voor was. Sterkte.

Laatst bewerkt: 20/11/2018 - 13:39