Lichte stijging PSA

Wel een stijging maar geen spectaculaire: van 0,3  in mei naar 0,4 in september. Dus als het zo doorgaat kan ik nog wel een tijdje mee. 

Maar wat kan je je om die uitslag toch druk maken, als ik niet dood ga aan kanker dan is het van de stress. En al geef je je hersens nog zoveel afleiding de onrust knalt er steeds weer in, ik heb er nog geen oplossing voor gevonden. Wat een rust nu de uitslag er weer is. 

Ik denk dat de bestralingen van verleden jaar september voor een pauze in de PSA stijging hebben gezorgd maar wellicht is die periode nu voorbij is. 

Over een week gesprek met de uroloog die hopelijk wat duidelijkheid kan verschaffen. 


 

10 reacties

Beste Tom. Wat spannend weer. Hoop dat je genoeg afleiding hebt komende week. Wat betreft het mooie weer genoeg mogelijkheden om leuke dingen te doen. Ik ga ervan uit dat jouw arts je gaat gerust stellen.🤞🤞🤞 warme groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 11/09/2020 - 18:56

Hoi Tom,

Herkenbare gedachte: straks  blijf ik er nog in door de stress. Waarom kunnen we dat toch niet vermijden? Tja, omdat na de uitslag alles anders kan zijn. Toch verbaast het me wel. Want zo groot als de dreun van te horen dat je ongeneeslijk ziek bent, kan het toch nooit meer worden. Maar die wil om te leven, om extra tijd te krijgen, zit nu eenmaal in ons verankerd.

Zo te horen kun je weer even mee, maar dat is lekenpraat van mij. Ik hoop dat de arts dit bevestigt. Het ga je goed, Tom!

Liefs, Hanneke 

Laatst bewerkt: 11/09/2020 - 19:59

Hoi Hanneke,

Ja, die dreun heb ik 5 jaar geleden al gehad en daar ben ik aan gewend. Aan de spanning van die uitslag schijn ik maar niet te kunnen wennen precies om de reden die jij aangeeft. Dus is het 2 weken stress en 2 à 3 dagen bijkomen. Ik heb weer even en ben benieuwd wat de arts te melden heeft maar ik ben niet zo gestressed als bij de PSA uitslag.

Bedankt maar weer Hanneke en hou je haaks,

Tom

Laatst bewerkt: 11/09/2020 - 20:56

Dag Tom,

Fijn dat de stijging maar minimaal is. Ga maar eerst eens genieten van het mooie weer. Ik hoop dat je behandelend arts je op je gemak kan stellen en je uit de rollercoaster kan houden.

Succes, René

Laatst bewerkt: 12/09/2020 - 17:05

Ja, dat zou mooi zijn om nog langer gevrijwaard te zijn van extra behandelingen. We doen ons best.

Tom

Laatst bewerkt: 12/09/2020 - 20:39

Dag Tipo,

Snap je helemaal, afgelopen maandag  ook mijn tweede controle uitslag gekregen elke keer blijft het spannend en stressvol. drie maanden geleden was mijn Psa 0,04 nu weet ik het eigenlijk niet de arts zei ik heb goed nieuws voor u. Dat vond ik voor nu genoeg ik wordt ook gek van die stress elke keer weer.

Sterkte met alles, groet Bart

Laatst bewerkt: 12/09/2020 - 18:43

Hoi Tipo,

Herkenbaar die angst. Die angst zal nooit meer weggaan ben ik bang, je zult ermee moeten leren leven.. Je leeft van controle naar controle en je weet dat er een moment komt dat de betrekkelijke rust voorbij is.

Ik heb via de psychiater een anti depressiva gekregen. Dit werkt goed, voor mij dan althans.  Morgen weer een uitslag en de angst zit er wel maar is behapbaar. 

Sterkte!

Warme groet, Theo 

Laatst bewerkt: 14/09/2020 - 10:35

Hoi Theo,

Nee, die angst gaat nooit meer weg; na 7 jaar is het bij nog steeds het zelfde.
Wat je zegt, als het maar behapbaar blijft.

Jij ook sterkte,

Tom

Laatst bewerkt: 16/09/2020 - 19:54