Gesprek uroloog

Zo, dat zit er ook weer op, de arts belde keurig op tijd en dat is prettig gezien de altijd weer aanwezige spanning. De stijging van de PSA was gering maar, vond ik, wel 20 x zoveel als 2 jaar terug. Toen 0,02, nu 0,4. Hij ging een PSMA PET scan aanvragen (duurt 2 à 3 weken) en aan de hand van de uitkomst kijken we naar het vervolg. Indien mogelijk nogmaals bestraling maar dan mogen er niet meer dan 4 plekjes zijn. Anders wordt het een zwaardere hormoonkuur, buikprik met Zoladex.

Nu gaan we eerst nog een weekje op vakantie en bij terugkomst kijken of er al een afspraak is.

Ja, het houdt je wel bezig.

 

7 reacties

Hey Tipo.

Ik volg je verhaal op de voet, vooral omdat het zo herkenbaar is. Weten dat je niet meer beter wordt en toeleven naar de volgende uitslag. Wat nu weer ? 
Je had natuurlijk graag iets anders gehoord van de uroloog maar je kunt er niet omheen dat er stijging van de PSA is en dus (ergens) tumoractiviteit. Mij lijkt het een goede zaak dat nu meteen wordt doorgepakt en onderzocht wordt waar het zit, met daarna een behandelplan waarvan je al wat opties hebt gehoord.
Ik hoop dat je de rust kunt vinden om het op je af te laten komen. Alles stap voor stap. Nu eerst de PSMAscan. Verder vooruitkijken (lees: piekeren) over wat misschien komen gaat heeft geen zin, de toekomst en je traject wordt er niet anders door en het kost je bakken met energie en veel hoofdpijn. Als het je lukt om je te concentreren op hoe je je nu voelt, en ik meen te begrijpen dat  je je best redelijk goed voelt, dan geeft dat meer lucht. Enfin, bij mij werkt het zo.
Eerst lekker op vacantie, alle goeds, goed hoofd leegmaken,

Moustache

Laatst bewerkt: 16/09/2020 - 21:46

Ja, ik ben blij dat er gelijk actie wordt ondernomen al zal dat uiteindelijk het leven niet makkelijker maken.

We zullen zien en proberen er wel het beste van te maken.

Bedankt,

Tom

Laatst bewerkt: 16/09/2020 - 22:32

Ja natuurlijk houdt het je bezig. Dat is zo ontzettend vervelend, dat het je altijd maar bezighoudt, terwijl er zoveel betere dingen zijn om je mee bezig te houden.

Ik wens je een fijne vakantie en hoop dat je zoveel mogelijk afleiding krijgt. Daarna is het vroeg genoeg om de spanning weer te laten oplopen.

Maar ja, makkelijk gezegd...

Sterkte!

Hanneke

Laatst bewerkt: 17/09/2020 - 08:46

Dank je Hanneke, we gaan lekker wandelen, lekkere biertjes en wijntjes uitzoeken, lezen, gitaartje mee, gaat lukken.

Tom

Laatst bewerkt: 17/09/2020 - 09:21

Beste Tom,

Geniet ervan en probeer de sores, in ieder geval voor één week achter je te laten.

Veel plezier,

René

Laatst bewerkt: 17/09/2020 - 15:07

Inmiddels zit de week er weer op, een gite in the middle of noteren, heerlijk. We hebben genoten en we zien wel wat er komt.

Groet,

Tom

Laatst bewerkt: 27/09/2020 - 15:29

Hi Tom,

Ja dat is een tegenvaller en je moet dat maar weer verwerken. Maar er zijn nog een aantal mogelijkheden om je verder te behandelen, dat moet je jezelf ook maar voor ogen houden Tom! Houd moed en kop op, fijne vakantie met veel afleiding gewenst door Gerard

Laatst bewerkt: 23/09/2020 - 14:59