Piepzak

Helaas gebeurt er weer wat op kankergebied. Bij het telefonisch consult half september is er weer een PSMA pet scan aangevraagd waarvan de uitslag aangaf dat de vorige 2 plekjes verdwenen waren maar dat er 4 nieuwe, weliswaar kleine, plekjes gevonden waren. In een brief aan mijn huisarts waarin de uroloog haar op de hoogte houdt en die ook in mijn elektronisch dossier verschijnt, schrijft hij dat "bestraling nog wel mogelijk is maar vraagt hij zich af of het zinvol is". Dus volgt er nog een doorverwijzing naar de radioloog. Volgende week woensdag weer een afspraak bij de uroloog, daarna volgt dus nog de radioloog en  dan weten we weer meer.

Ik voel me goed maar zit wel in mijn  piepzak.

20 reacties

Al dik 7 jaar zit ik in dat niemandsland en ja, ik wist dus wel dat deze problemen er zaten aan te komen. Het is niet anders.
Bedankt!

Laatst bewerkt: 16/10/2020 - 19:22

Nou zeg.

Maar ook: het is niet altijd handig dat we als patiënt alles kunnen lezen, voordat het met ons besproken is. De radioloog weet veel meer over bestraling en of-het-nog-zinvol-is dan de uroloog. Misschien bedoelt de uroloog dat de plekjes nog te klein zijn. Of wat ook maar. Ik hoop dat het je lukt om je zorgen te parkeren tot je meer weet.

Heel veel sterkte! XXX

Laatst bewerkt: 16/10/2020 - 17:07

Tja,ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel prettig vind om te weten wat er gevonden is. In het ziekenhuis waar ik hiervoor zat was het bv bloed prikken en dan een week wachten op de afspraak met de uroloog. Nu kan ik me, zover mogelijk, wat voorbereiden.
En ja, die zorg moet ik maar parkeren dus ga ik lekker het hondje uitlaten, wat muziek maken, lezen. Maar de piepzak blijft uiteraard.

Laatst bewerkt: 16/10/2020 - 19:21
16 oktober 2020 om 22.26

Of zoals mijn longarts recht voor z'n raap zegt: laat de interpretatie van de uitslagen maar aan mij over, ik heb er 12 jaar voor doorgeleerd. Zit wat in. 

Laatst bewerkt: 16/10/2020 - 22:26

Lieve Tom,

Wat ellendig, man. Ja, je schrijft dat je wist dat het ging komen. Maar je hoopt natuurlijk altijd op uitstel. Ik hoop dat er behandeling mogelijk is en vooral ook dat je je goed blijft voelen.
Zojuist luisterde ik nog even naar het liedje dat je me onlangs stuurde. Het troost mij echt, ik hoop jou ook. 

Veel sterkte voor jou en je vrouw, en houd ons op de hoogte.

Hanneke

Laatst bewerkt: 17/10/2020 - 10:25

Ja Hanneke, dat vind ik het allerbelangrijkste, dat ik me goed blijf voelen. We horen woensdag of dat gaat lukken.

Dat doet me goed dat het liedje doet waar het voor bedoeld was.

En bedankt.

Laatst bewerkt: 17/10/2020 - 13:04

Hoi Tom,

Never a dull moment with cancer. 

Het goede nieuws is dat er 2 plekjes weg zijn. Je lichaam heeft deze alleen ingeruild voor 4 nieuwe, per saldo heb je er 2 bij, waar je niet op zit te wachten. Ik, en ik hoop jij ook ga er vanuit dat het goedaardige plekjes zijn. Ik snap je ongerustheid. Maar Tom zoals ik je hier heb leren kennen, ben je een realistische positieve doorzetter. 

Daarom, ga van het positieve uit, en natuurlijk zijn ook deze plekjes aan te pakken. 

Keep your nose up in the wind.

Positieve groet

Robert.

Laatst bewerkt: 17/10/2020 - 15:04

Dank je wel Robert voor je positieve insteek. Ik ga het woensdag horen en tot dan "will I keep my nose up in the wind".

Tom

Laatst bewerkt: 17/10/2020 - 16:18

Dag Tom,

't Blijft 'n rollercoaster. Zeer wisselende resultaten. Veel stekte en houd moed.

René

Laatst bewerkt: 17/10/2020 - 21:10

Hallo Tom,
Ik wil je veel sterkte wensen met het verloop van deze rot ziekte.
Het ga je goed.

Johan.

Laatst bewerkt: 19/10/2020 - 08:24

Dank je Johan. Woensdag hoor ik of er nog bestraald kan worden en wat er dan verder kan gebeuren. Maar beslissen wat, gaat wel even tijd kosten.

Succes met al je werkzaamheden.

Tom

Laatst bewerkt: 19/10/2020 - 15:12

Beste Tom,

Geen dag dat ik niet met je mee denk. 

Keep up the Good Spirit.

Robert.

Laatst bewerkt: 19/10/2020 - 12:33

Beste Tom, 

Heb je al gehoord hoe alles zit?  Heb je al uitslagen? Ik hoop dat alles goed is.  Keep your nose up in the wind 😀 Tom. 

Ik ben benieuwd waar je aan toe bent.

Greetz Robert.

Laatst bewerkt: 21/10/2020 - 17:28

Hoi Tom, ik hoop dat de uitslagen meevallen of in ieder geval aan te pakken zijn. We lopen eigenlijk altijd achter de feiten aan, 2 vooruit en 1 stap terug. Ik snap je piepzak, steeds weer tussen hoop en vrees. Soms zitten wij in dezelfde zak, we weten hoe die eruit ziet. Ik (en mijn man ook) vinden het niet weten wat er aan de hand is, altijd nog het lastigste om mee om te gaan en dan de beslissingen moeten nemen hoe e.e.a. moet worden aangevlogen, pff. 

Het is zo fijn om even gewoon lekker niets te hoeven, dat alles gewoon lekker gaat en dan ook nog voor een lange tijd graag! Dat wens ik jou en ons allemaal hier op het forum. Gelukkig sta jij er ook positief in, en zo houden we de moed erin toch? Kracht en moed wens ik jou en ons allemaal, om uit de piepzak te komen en te blijven. Tijdens dit stukje schrijven, schijnt hier buiten het zonnetje naar binnen. Kleine geluksmomentjes. 

Ik blijf je volgen. Knuffel, Hermien

Laatst bewerkt: 22/10/2020 - 10:07