Iets anders

Op 21 dagen afstand van de volgende PSA uitslag krijg je het niet meer uit je hoofd. Wat is het ontzettend moeilijk om rust in je hoofd te vinden. Het lukt soms met een goed boek of een spannende film maar, het is bijna niet te geloven, in beide gevallen wordt je alsnog vaak met kanker geconfronteerd. 
Wat dus wel helpt, ook al gaat de tekst over je probleem, is een liedje opnemen. Ik ben daar altijd 110 % mee bezig en denk er dan alleen maar aan dat gitaar 1 zachter moet of het viooltje wat harder, een beetje galm op de stem of niet. Het bijgevoegde liedje gaat over het hierboven gemelde probleem.
Wat ook helpt is het bezoek van kleinkind Jack die eind januari alweer 3 jaar wordt. Vandaag was hij er weer. Hij kletst je de oren van het hoofd, heeft echter wel nog problemen met sommige letters en dan vooral de 'r'. Dus groen wordt gjoen en rood wordt jood, heel hilarisch soms maar ook volkomen onvejstaanbaaj. Dan gissen we maar wat en ben ik veel meer bezig met spoorbanen en croissants bakken. En dat is goed.
(De foto met al die kleurtjes is van een programma om muziek op te nemen).

 

12 reacties

hoi Tom,

Wat een mooi liedje! Leuk dat je het liedje met ons deelt. ik denk dat veel anderen zich ook in de tekst herkennen! Veel plezier ook met je kleinzoon. Die mag blij zijn met zo'n opa!

groetjes marjolijn

Laatst bewerkt: 09/01/2019 - 11:42

Hoi Tom,
Weer een bijzonder lied Tom, voor veel lotgenoten erg herkenbaar denk ik.
Tot vrijdag.

Johan.

Laatst bewerkt: 09/01/2019 - 13:14

Beste Tipo, ik werd getroffen door je lied. Een heel herkenbaar gevoel. Je hebt een mooie oplossing gevonden: een lied schrijven: je zorg met anderen delen. En zo help je dubbel: jezelf door van je af te schrijven en te zingen en mij en de andere lezers door dat we zien dat we niet alleen staan in onze eigen zorgen. Dank je wel!!!

Laatst bewerkt: 15/01/2019 - 11:46

Dag Tipo,

Prachtig zoals jij je gevoelens om kunt zetten in muziek. Veel herkenbare situaties die nu ook steeds vaker in je opkomen. Fijn dat je dit met ons wilt delen.

Groet,

René

Laatst bewerkt: 22/01/2019 - 10:42

Hallo Tipo ,

Bedankt dat je dit lied met ons wilt delen , Het is heel erg herkenbaar . Veel sterkte en lieve groetjes .

Laatst bewerkt: 24/01/2019 - 15:46

Ik lees net de bijdrage van tipo. Inderdaad heel herkenbaar. In mijn verjaardagsmailtje voor mijn jongste kleinzoon in Canada schreef ik gisteren :”I did not overlook your birthday because I am so busy but, actually, it is pretty busy in my head.
I started this letter a couple of times but somehow my mind drifted away time and again......etc’

Laatst bewerkt: 24/01/2019 - 17:15

Ja, het was vandaag weer uitslagdag. PSA van 0,07 gestegen naar 0,1, had ik op gerekend en het gaat dus heel langzaam. Bij 0,2 vindt er een PSMA scan plaats, dus waarschijnlijk 3 of 6 maanden verder.

Bedankt voor je bericht.

Tom

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 14:57

Gelukkig nog niet zorgwekkend dus. Maar wel spannend zo, het hangt zo boven je hoofd. 

Fijn dat je het even laat weten,

Deborah

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 15:42