Niets om je zorgen over te maken 3

Afgelopen woensdag, 30 januari, was het weer zover, het driemaandelijks bezoek aan de uroloog, de PSA uitslag. Licht gestegen van 0,07 naar 0,1, dus zo heel stiekem, heel langzaam komt er iedere keer wat bij maar dat is niets om je druk over te maken. Het is echter wel zo dat bij 0,2 er een PSMA scan volgt. Dan zou er een andere hormoonkuur kunnen volgen en als dat niet meer werkt, chemo. Maar goed, als de PSA in dit tempo blijft stijgen duurt het nog wel even voordat er andere maatregelen volgen. Gelukkig merk ik op het moment niets van de kanker behalve dat ik af en toe, zonder aanwijsbare reden, vreselijk moe ben. De Gleason 9 is een factor om ernstig rekening mee te houden, werd me ook nog meegedeeld.

Ik heb ook nog gevraagd naar het effect van hyperbare zuurstoftherapie op mijn incontinentie. In het Erasmus MC had de uroloog daar geen vertrouwen in en ook deze uroloog dacht niet dat ik daar baat bij zou kunnen hebben. Dus dat vergeet ik nu maar.

Gelukkig verveel ik me zelden, er is maar één periode gedurende de dag dat het wat minder is en dat is het einde van de middag. ’s Ochtends neem ik de tijd om de krant te lezen, daarna 25 à 30 minuten steppen + afkoelen. Dan douchen, kopje koffie, met het hondje uit dus fietsen en wandelen. Dan is het bijna tijd voor de lunch. Daarna knap ik vaak een uil, dan is het tijd voor kanker.nl, moderator spelen en blogs lezen en dan volgt de wat mindere periode. Tussendoor is er altijd wel tijd om wat te lezen. ’s Avonds vermaak ik me prima met de gitaar en een stukje tv kijken. Hoe drukker, hoe beter.

Dan is er ook nog wat leuks om naar uit te kijken: 14 februari gaan we 8 dagen lang een Nijlcruise maken. Ben heel benieuwd.

1 Mei is de volgende afspraak.

7 reacties

Dag Marenov, 

Tsja hoe gaat het .. Afgelopen jaar 10 chemotherapie sessies gehad in 't VUmc. Vermoeiend zeker, maar leven verlengend. 

Grootste handicap - sinds 15 augustus achillespees ontsteking, dus strompelen  vanaf 8 Décembre opgevolgd door  'n pijnlijke hernia. Geen idee of het bijwerkingen zijn van Chemo of medicijnen  maar wel slopend. 

Op 31 december was PSA in een maand weer gestegen van 250 naar 350 ong,dus verontrustend..  Maar toch naar Thailand vertrokken zoals gepland in Mei. 

Afgelopen weekendje Bangkok sloopte me, maar kan tot 28ste februari ervan bijkomen in mijn familie pensionnetje aan zee. Vertrek naar Amsterdam 28 February en scans op 4 maart. Zien daar na wel weer. 

Vooruitzicht verontrustend, want bijna uitbehandeld

Dus ach ik ga OK, moet wel accepteren. Mischien heb ik nog 'n jaar. of 2..  Tijd is elastisch maar einde in zicht  Mijn wereld wordt hoe langer hoe kleiner 

 

 

 

 

Laatst bewerkt: 11/02/2019 - 12:34

Hallo Michiel16,
Fijn dat je ondanks je ziekte ook nog wil en kan genieten in Thailand, ook al is het soms slopend. Ik hoop dat je tot de 28e mag blijven genieten. Eenmaal thuis moet je er weer aan geloven en komt de zorgelijke periode weer meer in beeld. Hartelijk bedankt dat je dit met me wilde delen. Ik wens je nog heel mooie en waardevolle dagen toe op je huidige bestemming en hoop na 4 mrt weer iets van je te vernemen. 
Een zeer hartelijke groet,
Marenov (Johan)

Laatst bewerkt: 11/02/2019 - 13:37

Dag Tipo,

Veel plezier op de Nijlcruise. Laat de kanker maar de kanker krijgen en geniet er van.

Hartelijke groet, René

Laatst bewerkt: 04/02/2019 - 15:16