Hoe gaat het er mee?

Hoe gaat het er mee?
Vroeger was het meestal een standaard antwoord. Ja, goed, prima, lekker, ok! En als het eens wat minder ging, of je was verkouden oid dan was het nog: ja, goed, prima, lekker, ok!
Op het ogenblik vind ik het een stuk lastiger omdat het fysiek best goed gaat, gelukkig, maar er komen vaak donkere gedachten opzetten die het geestelijk welzijn aanzienlijk kunnen verstoren. Natuurlijk probeer je die gedachten met behulp van humeurmanagement te reguleren maar soms maken ze je toch danig van streek. En om dan te zeggen: ja, goed, prima, lekker, ok! dat lukt me niet.
Het ligt ook aan de persoon en aan de situatie. Als iemand in een volle kamer van je wil weten hoe het gaat, kan je daar niet uitvoerig op in gaan.
En dan is mijn antwoord meestal: ach, hetzelfde, weinig verandering. Over je sombere gedachten ga je het dan niet hebben. Die bespreek je dan met je vrouw of goede vrienden of kennissen.
Een uitspraak van Armand is het waard om af en toe aan te denken:
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet!

2 reacties

Geweldig, die opmerking van Armand! Goed dat je ook met een blog bent begonnen. Waardevol voor jezelf maar zeker ook voor anderen! Groetjes, Sabine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Waardevolle blogs Tipo!

Blijf vooral genieten van het mooie deel in je leven, sterkte toegewenst!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14