Tatoeage

Wij zijn met z'n vieren (en Keetje natuurlijk). Dochter 27, zoon 30, vrouw 62 en ik 65. Dochter en zoon wonen op zichzelf. Zoon houdt wel van tattoos en heeft er een paar maar hij zit niet vol.
Samen met een paar vrienden hebben ze, toen ze rond de 25 waren, een vriendschapstatouage laten zetten. Dat vond ik wel een mooi idee. Zelf heb ik er niets mee.
Zo'n jaar of 2 geleden komt hij met het verhaal dat On Edge, de tattooshop, een actie heeft die eruit bestaat dat je voor een klein bedrag plus donatie een tattoo kan laten zetten als een soort protest tegen kanker. Hij wilde dat sowieso maar hij vond het een mooi gebaar als we het gezamenlijk deden. Dat vonden we, na wat getwijfel eigenlijk ook wel. In die tijd was ik al geopereerd maar nog niet bestraald dus ik had nog wat meer hoop. Uiteindelijk hebben we met z'n vieren besloten om de tattoo te laten zetten. Hij bestond uit een anker met daarin de letters FDKK. Dochter wilde alleen de letters op de wreef van haar voet en voor de rest van ons werd hij compleet geplaatst.
De letters staan voor fuck de kutkanker. Dat is tamelijk grof en mijn vrouw en ik hebben ons daar wel overheen moeten zetten. Echter, we hebben er absoluut geen spijt van want wat is kanker een grove ziekte. Het moet uit je lijf gesneden worden; lukt dat niet dan moeten de kankercellen bestraald worden; of je krijgt medicijnen die de kankercellen doden en en passant gelijk wat goede cellen meenemen. En dan is deze grove ziekte soms nog niet verslagen .....
Dus ja, fuck de kutkanker is grof maar ik ben blij dat ik de tattoo op mijn bovenarm heb staan en voel me gesteund in soms moeilijke tijden door dochter, zoon en vrouw!