Het kan dus wel snel 2

Wandelend door het ruige Schotse landschap kreeg ik bericht dat ik op 25 okt een intake had bij radiotherapie VUMC, dus weer lekker vlot. En vandaag was het zo ver. We moesten naar de catacomben van het ziekenhuis, verdieping -2, maar geen "geruststellende" waarschuwingen dat er hier met gevaarlijke straling werd gewerkt. Een uitgebreid, niet gehaast gesprek volgde waarin ons precies uit de doeken werd gedaan waaruit de behandeling zou bestaan. Na het gesprek volgde direct een CT scan, nodig samen met de reeds aanwezige foto van de PSMA scan voor de juiste positionering van de bestraling. Mijn hele boven lijf kreeg strepen en stickers. Er worden 2 weken gebruikt voor het opstellen van een behandelplan. Dan volgen er in 2 weken drie bestralingen met een V(olumetric) (M)odulated (A)rc (T)herapy apparaat. Er wordt 1 plek behandeld, de andere is nog te klein en daarna volgt weer controle om te kijken of de PSA daalt. Fijn (ik ben er blij om) dat er wat gedaan wordt en dat het vlot en vriendelijk verloopt. Een dergelijke behandeling heb ik, uitgezonderd in het Erasmus MC, in de 6 jaar dat ik behandeld word nauwelijks gehad. 

Wat een ruig land met prachtige landschappen, bespikkeld met schapen, is Schotland toch. We hebben een deel van de Old Man of Storr beklommen en ik kwam er toen achter dat ik geen twintig meer ben. Op de foto ben ik echt uitgeteld, maar het was prachtig.

13 reacties

Fijn dat de behandeling start en de intake soepel.is verlopen.

Ook fijn dat je hebt genoten van Schotland.

Succes met de behandelingen

Laatst bewerkt: 25/10/2019 - 17:59

Wat een schitterende foto van Schotland. Lijkt me vreemd om in zo'n omgeving bericht van het ziekenhuis te krijgen.

Maar goed dat er nu werk van gemaakt wordt. Opzouten moet-ie, dat kreng.

Sterkte en een succesvolle behandeling gewenst!

Hanneke

 

Laatst bewerkt: 25/10/2019 - 20:16

Ja, misschien wel vreemd, maar aangezien ik er toch op zat te wachten, toch ook wel een geruststelling.

Dank je.

Laatst bewerkt: 25/10/2019 - 21:01

Ik hoop van harte, dat de behandelingen succesvol verlopen voor je Tom!

Een hartelijke groet van, je mede moderator.
Johan.

Laatst bewerkt: 26/10/2019 - 09:19

Geweldige foto van jou in dat ruige landschap! Ik hoop dat de behandeling succesvol zal zijn. Met die strepen zie je eruit als een echte  Warrior, je gaat de strijd aan en je geeft niet op!

Go for it, Tom! 

Laatst bewerkt: 26/10/2019 - 21:25

Hey Tipo,

Onzin dat je niet meer jong bent, je bent 20 en je hebt 49 jaar werkervaring, wie kan dat nou nog zeggen ! !

Sterkte met de behandeling, Victor

Laatst bewerkt: 27/10/2019 - 18:47

Keep on walking.. Zolang t gaat goed voor je systeem en verstrooiend. Goeie hulp, empathie, aandacht bij je behandelaars is ook zoo belangrijk. Ik kom maandelijks bij 't VUMC, Geweldige mensen daar

 

Laatst bewerkt: 26/12/2019 - 17:19