Let op: ik scheld niet

Vanaf 2015, toen ik serieus begon met het schrijven van een blog, heb ik soms/vaak  verhalen gelezen van lotgenoten in de brede zin, die getuigden van zoveel dapperheid, moed, doorzettingsvermogen en positiviteit dat ik tranen in mijn ogen kreeg. En nog steeds worden die verhalen, ook nu, geschreven en gelezen. Misschien nu minder tranen maar dat komt omdat er eelt op je ziel groeit.

Naar aanleiding van het bovenstaande heb ik een liedje geschreven: "Voor jullie". Het refrein "Laat de kanker de pest maar krijgen" klinkt keihard maar mijn doel is om de ernst van de coupletten wat te relativeren vandaar de titel van dit blog: Let op, ik scheld niet. Zo heet die rot ziekte nu eenmaal, en het is en zal altijd een rot woord blijven.

Voor Jullie

Dit lied is voor jullie, mijn lotgenoten
Zowel mannen als vrouwen, mensen met kloten
Niet zeuren, niet klagen, niet stilstaan maar doorgaan
Met wil om te leven, in deze uitzichtloze achtbaan

Ondanks tegenslagen, moeheid en pijn
Ondanks een toekomst die er misschien niet zal zijn
Ondanks de onzekerheid, chemo’s en pillen
Steeds het hoofd boven water, omdat jullie dat  WILLEN

Refrein:

Jij weet het, ik weet het, ja wij allemaal
Onze vijand is sterker, en staat altijd centraal
We gaan door tot het gaatje, wij geven niet op
Als het echt niet meer gaat, pas dan is het stop 2x

Refrein:

    Laat de kanker de pest
    Laat die gluiperd de pest
    Laat die engerd de pest maar krijgen

    Laat die lijer de pest
    Laat die rotzak de pest
    Laat de kanker de pest maar krijgen

Te horen op: https://tomswart97.wixsite.com/niet-altijd-vrolijk/mijn-liedjes  
Liedje 23

5 reacties

Geluisterd naar je nummer en het refrein lekker hard meegezongen. Vandaag zo moe van een paar drukke dagen. Laat die kanker de pest maar krijgen! Ik ga door tot het gaatje. En wanneer ik dan moe thuiskom van mijn werk, ga ik lekker even slapen. Ik hoop dat je nummers blijft schrijven, tot het niet meer gaat en dat dat maar heel lang mag duren. X Bientje!

Laatst bewerkt: 30/10/2019 - 19:10

Dank je, wat zonde dat het steeds zo’n rot onderwerp is. Maar ja, dat is wat je bezig houdt. 

Laatst bewerkt: 31/10/2019 - 17:18

Hey Tipo,

Vaak als ik over die k....e PK lees in gesprekken en blogs dan houd ik het even niet droog, ik zit pas sinds 2 oktober in die trein die steeds maar weer door dentert.

Zingen kan ik als de beste ( onder de douche, een buurman zei me " Je zingt zo goed, je moet in het buitenland gaan studeren ") echter bij romantische of protestsongs krijg ik na regel twee of drie een brok in m'n keel en kan dan alleen nog maar grienen. Veel buiten wandelen is op het ogenblik het beste wat ik kan doen.

Goed werk Tipo, jouw blog en jouw liedjes .

In de nabije toekomst wanneer ik een beetje lading kwijt ben zal ik jou liedje mee zingen.

Veel sterkte voor jou en je geliefden, Victor

Laatst bewerkt: 09/11/2019 - 19:55