Uitgeput om niks??

Ik ben kapot. Uitgeput. En waarom? 

Vorig weekend, niet afgelopen weekend, ziek thuisgekomen van een weekendje weg. Zie mijn vorige blog. Snotteren, hardnekkig hoestje en bovenal moe. En dat duurt nu dus ruim een week. Vroeger, als ik al eens ziek was, hoogstens een dagje. En nou al dik een week. Waar de Zoladex al meer vermoeidheid gaf dan gedacht, die verkoudheid erbovenop, die is funest. Ik kan mij twee jaar geleden nog herinneren, toen ben ik te snel weer begonnen met werken, toen moest ik mij drie keer binnen een maand opnieuw ziekmelden. Arbodienst belde toen nog extra, want drie keer ziek binnen een maand is een trigger voor arbeidsrelatie gerelateerde klachten. Neehoor, niets van dien aard, ik gun mij geen tijd om uit te zieken, zei ik. Toen was ik ook zo uitgeput als ik vier steigers hoog moest klimmen op de bouw om naar de tweede verdieping van het datacenter te gaan.

En nu ook, meeste tijd zit ik in de tuin of hang op de bank. Beetje lezen, werkmail bekijken en beantwoorden of doorsturen voor verder op te pakken door mijn collega's. Af en toe wat dingetjes in huis doen, maar het fysieke werk, het put mij uit. En ik kan er niks mee. Buiten adem na bijna niks.

Hoop dat het echt bij het verkouden zijn hoort en als ik straks weer beter ben, de conditie ook kalmaan weer beter wordt.

9 reacties

Ach Zweef toch ,wat naar voor je ik ga maar even duimen voor je ,al is het wel zo dat mijn wederhelft ook moe om niks is zijn eigen woorden meestal begin ik dan gelijk uit te leggen dat op zich kanker hebben al veel energie kost en de behandeling ook das al twee dus ,en dat hij.zijn bezigheden niet goed doseerd valt ook beslist niet mee als je altijd actief was en dat kon je gewoon ,tel daarbij op weerstand naar omlaag en je hebt een erg moe mens ,valt t kwartje al ,in ieder geval wens ik je sterkte toe kom maar ff een beetje bij en lief voor jezelf zijn .

Dikke knuff hes🙏🍀

Laatst bewerkt: 06/09/2021 - 19:38

Hoe moeilijk ook... luisteren naar je lijf en niet te snel weer vanalles willen.. 

hopelijk knap je snel op van de verkoudheid zodat ook je  conditie weer kan verbeteren

 

x tine

Laatst bewerkt: 06/09/2021 - 20:05

Twee weken na de laatste chemo ben ik verkouden geworden. Dat heeft drie weken geduurd... Met mijn superlage weerstand had ik gewoon niets over om daar tegen te vechten. Daar heb jij vast ook last van. Rustig aan toegeven dan gaat het vanzelf weer over. En zo slecht is de tuin of bank met een boek niet deze week. Wat extra vitamine D erbij...

Hopelijk is die verkoudheid snel weer over!

Laatst bewerkt: 06/09/2021 - 20:57

Heb net even gezocht op internet en de klachten lijken op het RS virus, wat momenteel heerst. Moet eigenlijk na een dikke week overgaan, dus ik kijk het nog even aan. Komt voor bij babies en ouderen met verminderde weerstand. Wat was ik nou ook weer......?

Laatst bewerkt: 06/09/2021 - 21:02

Beterschap Zweef. Toch maar toegeven dat het nog niet gaat, zoals jij wil. Zodra het gaat weer met kleine stapjes opbouwen. Hartelijke groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 07/09/2021 - 09:38

Gelukkig aan de beterende hand. Vandaag weer aan het werk. Vorige week een laptop gehad met servertoegang, dus kon ik ook thuis wat werk oppakken. Fijn dat ik ook nu thuis kan werken, hele belasting minder. Fijne werkgever.

Laatst bewerkt: 13/09/2021 - 08:19

Je werkgever is met je begaan. Goed dat je op deze  manier betrokken kan blijven.

 

Laatst bewerkt: 20/09/2021 - 08:50