Slechterikken krijgen geen kanker

Ik kreeg onlangs een vraag via een chatfunctie in een online spel dat ik al jaren speel en waar je ook spelers ontmoet waar je in zekere mate een vriendschap mee opbouwt, de vraag hoe het met mij ging, hoorde niet veel meer van mij. Uitgelegd dat ik een beetje stuk was en dat ik mij meer bewoog op dit forum. En dat hier zo ontzettend veel empathische mensen zijn. Geen enkele slechterik. Dat zette mij naderhand aan het denken. Krijgen alleen goede, lieve mensen kanker?

Als je op Facebook reacties leest, of op nu.nl, of op internet om het even welke pagina, de situatie in de wereld bekijkt met verschillen tot afkomst en ziet hoe mensen elkaar tot de grond toe afbranden en dit vergelijkt met de integere verhalen en liefdevolle uitgebalanceerde reacties op dit forum, kan ik alleen maar concluderen dat alleen de mensen die een plaatsje naast de schepper verdienen kanker krijgen. Misschien is kanker wel het laatste stadium wat een ziel moet doormaken voordat de ultieme entiteit wordt verworven. Niet meer terug naar de hel op aarde waar de wezens je naar het leven staan.

Misschien moet ik de titel van dit blog wijzigen naar "Blij met kanker"?

14 reacties

Goedemorgen,

Iedereen kan kanker krijgen , maar  dan vallen zoals hier op het forum de verschillen weg... we hebben allemaal met hetzelfde te maken, hier hebben afkomst en cultuur en al wat in de wereld voor ellende zorgt geen invloed... hier ben je onder gelijk gestemde zielen...  en heel eerlijk.. dat voelt als een verademing maar om nu blij te zijn met kanker.. nee ik niet, al heeft het me ook mooie dingen gebracht..

Maar hé, jouw blog, jouw titelkeuze...

 

x tine
 

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 11:34

Nou ja, blij... Niet met kanker. 

Ooit is de wereld en het universum ontstaan. Hoe is niet te bevatten. Waarom is een onzekere factor. Zijn we een wetenschappelijk experiment? Is de zon in werkelijkheid het lampje van de microscoop? Worden er stofjes toegevoegd aan onze isotoop om te kijken wat voor effect dat heeft? Denk aan intellectuele ontwikkeling, wat voor effect heeft dat op de verhouding tussen de specimen. Wat doen ze met de verworven kennis, worden ze beter mens? Of gebruiken ze die kennis om elkaar naar het leven te staan? Laten we nog wat klimaatcrisis bijmengen, hoe wordt daarop gereageerd. En dan nog een paar chemische stofjes. "Kijk, zie ze nou toch eens krioelen". Lijkt wel een experiment bij de biologie les vroeger op school.

"Hé, er zijn ook wezentjes die anders reageren ondanks alle troep die we op ze los laten. Die moeten we isoleren van de rest. Die vereisen nadere bestudering. Vooral de ziel moeten we onderzoeken, dat stofje daaromheen dat ze lichaam noemen, dat mag wel wegrotten. Laten we die wezens aanstippen met een kanker".

Zo zou het zomaar kunnen gaan ....

Slechts een overpeinzing hoor...

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 12:03

Wel een bijzondere overpeinzing... Je zou er zo sf een film van kunnen maken..

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 22:02

Daar is al eens een film over gemaakt. Een dorpje op het Amerikaanse platteland, daar werd een stolp overheen gezet die op de grens alles doorsneed. Luchtdicht, onbreekbaar. En de lucht werd kalmaan meer vervuild en verstikkender. En de mensen, daar toonde zich een scheidslijn tussen deugend en egoïstisch. Geen fijn einde weet ik nog, iets met twee kinderen die dat testje deden met die stolp. Niks wetenschappelijks. 

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 22:12

Beste Zweef,

Mooi blog, opvallend he, hoe netjes iedereen hier met elkaar omgaat. 

Jouw blogbericht en jouw reactie op Tine lezende dacht ik, ik wil jou wijzen op de gespreksgroep Zingeving. Misschien kende je hem al hoor, maar misschien ook niet en kun je er nog eens een bijdrage aan leveren :)

Groet, Deborah (community manager kanker.nl)

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 12:29

Goedemiddag,

Leven met kanker geeft je zeker een andere kijk op het leven. Ik ben nogal optimistisch van aard, maar de kanker heeft hier zeker de nodige invloed op. Ik ben me meer bewust geworden met de dingen waar ik mee bezig ben. Voorheen gingen veel zaken verloren  in de hectiek van alle dag en beleefde ik de dingen oppervlakkiger dan nu. Nu ik al deze blogs lees merk ik ook dat ik mezelf meer de tijd geef om van alles te genieten. Ik ben er nog niet achter of het nu komt omdat ik kanker heb, of omdat ik steeds ouder wordt. Dit betekent niet dat ik in het verleden niet van dingen kon genieten, maar nu voelt het anders. Ik ben benieuwd welke kan het nu opgaat: geniet ik nu omdat ik kanker heb, of omdat ik ouder wordt. We gaan het zien, want ik hoop nog een aantal jaartjes mee te gaan.

Groet,

René

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 13:01

Dag René,

Je gaat al wat jaartjes mee. Het ervaren van klein geluk, is dat recente ervaring of speelt dat al langer?

Groet,

Zweef

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 14:05

Ach René,,, misschien een combinatie van beide,,,,,de ziekte en het ouder worden denk ik,,,,als ik bij ons in de tuin ben met mijn kleindochter,,en we plukken wat kleinfruit en van allerlei bessen,,,dan valt het  mij ook op dat ik er veel meer van geniet en door ook echt tijd er voor te nemen en haar te observeren hoe dat zij de wereld ontdekt

Ja René we blijven nog een X aantal jaren  👍

Laatst bewerkt: 06/09/2021 - 19:50

Inderdaad is deze site een opmerkelijk warme wereld, waar de stilzwijgende norm is dat je alleen reageert als je iemand wilt steunen, en gewoon wegklikt als iets je niet bevalt. De mensen die hier reageren op anderen (dit is overigens een vrij kleine  minderheid, is mijn indruk) waren vast al aardig voordat ze kanker kregen. Maar waar zijn dan die nare mensen? Voelen ze zich hier niet thuis? Gaan ze zich anders gedragen nu ze ziek zijn? Zien ze de onzin van hun vroegere scheldpartijen in? Ik heb geen idee, eigenlijk. Maar dat slechte mensen geen kanker krijgen, dat kan niet waar zijn. 

Overigens: blij met kanker, nee hoor, Zweef! Maak dat maar niet tot de titel van je blog. Daarvoor is het te ellendig, te verdrietig wat we hier meemaken. Blij met ons hier op kanker.nl, dat dan weer wel. 

Liefs en ik ben ook blij met jou.

Hanneke

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 15:25

Ooit was mijn 1e deelname aan Alpe d'HuZes. Ik heb me verbaasd en gelijktijdig ondergedompeld in een wereld vol warmte, liefde, begrip, medeleven, hulp, compassie en zo nog meer. Die hele beleving heb ik getracht te beschrijven en begrijpelijk te maken voor iedereen met 5 hoofdstukken in mijn boek. Onderstaand gedicht past ook perfect hier op kanker.nl!

Zowel dáár, als in mijn boek, geloof ook in een blog, maar zéker thuis 'rondom mij', heb ik vaak gezegd "Dáár kán hét! Waarom nemen we dat niet mee naar huis en gaan er thuis, op het werk, in je privé omgeving, en op school mee verder?"

Goed of slecht, arm of rijk, blank of groen, kanker maakt geen verschil in ras, geloof, cultuur, land, rang of stand, of wat dan ook. Kanker is er en het 'is' van en voor iedereen die de pech heeft het te krijgen. Het enige cadeau wat niemand wil... maar als we het dan krijgen, maken we er het beste van. Of niet. We doen wat het beste bij ons past en/of 'goed' voor ons voelt. 
Hier bestaat geen verschil, hier zijn we 'alleen' mens. En als je rondwaart in dit
warme bad word je waarschijnlijk besmet met het goede virus :-)

Net als Hanneke ben ook ik heel blij met jou! Knufs xxx Hebe

Een wereld vol met lieve mensen
met een zó enorm verdriet;
soms is dat verdriet zó groot
dat je het al van verre ziet.

Een wereld vol met lieve mensen
die oog hebben voor jouw pijn;
die net als jij en alle anderen
niet vergeten willen zijn.
Een wereld vol met lieve mensen
die huilen met je mee,
en geven je daarna een lach
bij hen bestaat voor jou geen 'nee'.
Een wereld vol met lieve mensen
die verder willen net als jij;
daarvoor een verbond gesloten hebben

WIJ STAAN ALTIJD AAN JE ZIJ!

Een wereld vol met lieve mensen
de meesten zelfs nog nooit ontmoet;
toch voel je de verbondenheid,
saamhorigheid die zó goed doet.
Een wereld vol met lieve mensen
die zonder kankerleed niet zou bestaan;
als iedereen hen na zou volgen
zou het met de wereld beter gaan.

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 22:31

Dankjewel lieverd.

Ik ga het management hier vragen of  we het hartje onder het bericht een tellertje kunnen geven zodat ik vaker daar op kan drukken. Nu gaat hij alleen maar aan en uit. 🥰

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 23:02

Wat je nu noemt was het eerste wat mij hier opviel als dat overal gewoon was zag de wereld er echt liefdevoller uit  en hoogstwaarschijnlijk ook mooier 🍀🌻

Laatst bewerkt: 05/09/2021 - 22:17

Dat op dit forum alleen maar aardige mensen schrijven is simpel te verklaren, egoisten of mensen met korte lontjes ( hoe je ze ook noemen wilt), zijn dor hun verminderde empathie en hun hogere zelfbeeld minder met anderen bezig en als klap op de vuurpijl eerlijk zijn over wat je voelt denkt ervaart aan angsten maken een groot onderscheid tussen diverse mensen. Je zelf bloot durven geven en anderen niet willen beschadigen of willen respecteren, en enige zelfkennis hebben maken dit forum tot een broedplaats van aardige mensen.

Mooi blog voor iemand met zo'n oude auto in de volksmond snoek genaamd, ikzelf heb van het zelfde merk een type jonger c3 als ik het goed heb van 1999 maar bijzondere auto's blijven het.

Sterkte

Laatst bewerkt: 07/09/2021 - 01:28