Moeilijker kunnen we het niet maken.

Op het dak van de garage liggen zonnepanelen, warmwater wordt verzorgd door een warmtepompboiler en de vloerverwarming krijgt zijn warmte van de warmtepomp. Ik kook alleen nog op gas, maar dat gaat binnenkort veranderen, omdat mevrouw Zweef ondertussen een soort van mevrouw Frankenstein wordt met al die bulten op haar hoofd vanwege te innige omhelzingen met de wasemkap. Eind van de maand schat ik zo in dat er een nieuw blad komt voor het kookeiland en dan komt er een inductieplaat met afzuiging naar beneden. Exit Boretti, maar het hoofd van mevrouw Zweef gaat mij aan het hart. En dan gaan wij van het gas af. Op de eindafrekening van de energieleverancier stond dat ik 35 m3 gas had gebruikt het afgelopen jaar en dat dat inclusief belasting en vastrecht 352 euro had gekost. Tientje per kuub. En ik had ongeveer 2200 kwh meer gebruikt dan opgewekt.

Nu heb ik nog wel een stukje dak over, om wat panelen bij te plaatsen, dus zocht ik op of ik de btw nog kon terugkrijgen net als vorig keer. En toen kwam ik op de site van de belastingdienst waar ze het moeilijker maken dan het is.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/btw-terug…

Zelfs zonder chemobrein kun je dit niet meer volgen. 

Nu schijnt er licht aan de horizon, juist ja, de ☀️. Op europees niveau is besloten dat het veel eenvoudiger is als de leveranciers geen btw tarief meer op hun factuur zetten. Het lijkt wel kanker, wat er niet zit, hoeft ook niet weg.

Nu nog die wet erdoor jassen, jullie in Den Haag, dan kunnen die extra panelen er op en zijn we energie neutraal.

10 reacties

Laat me nu gedacht hebben dat het alleen hier in België zo onoverzichtelijk was . 

Overal dus . 

En tis wel zodat , hoe meer je eventueel kan terugkrijgen , of hoe meer subsidie , hoe moeilijker en langer de vragenlijst wordt .
Murphy , of hoe heet die ook al weer ? 

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 10:52

Wat een mooi nobel streven ,want laten we eerlijk zijn het hoofd van mevr zweef is super belangrijk net als mevr zweef zelf dus ik ben blij voor haar 

knuff hes xxx

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 10:53

Ik wilde in het verleden geen inductie, want naar mijn idee was er niets beter dan koken op gas. Hier ben ik van terug gekomen. 

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 14:29

Ik wilde wel inductie, maar mijn toenmalige vrouw niet. In mijn vorige huis had ik halogeen, maar daarmee kon ze niet worden. Gas op glas, daar zag ik niet veel voordelen in. Als je overkookt wordt schoonmaken nog steeds een probleem. Dus gas. Maar ik ben groots en denk groots. Dus werd het een 120 cm tussenbouw plaat met 6 pitten en teriyaki plaat. Die laatste heb ik veel gebruikt.

Vandaag een inforondje gemaakt langs keukenboeren en veel wijzer geworden. Zagen de Novy panorama met downdraft, subliem ontwerp met vijf kookzones naast elkaar, zodat je niet over pannen hoeft te reiken naar de achterste pit.  MAAR.....als je recirculatie neemt en de waterdamp verspreidt zich achter de pliint, dan kun je serieuze vochtproblemen krijgen. Goed advies, we gaan er met die partij wel uitkomen.

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 19:49

Bij recirculatie moet het vocht direct uit de pan afgevoerd worden naar beneden via de plint. De geurstoffen worden gefilterd. Heb je gekeken naar een plasma filter?
Ik kan niet warm of koud worden van apparaten. Wat ik handig vind is dat je een kookzone hebt, die zich aanpast aan de grootte van de pan.
Hahaha is dit info die hier thuishoort?

Laatst bewerkt: 10/09/2022 - 13:58

Ik kook al eens bij mijn zoon.heefr een induktieplaat.en als ik eens iets laat overkoken gaat die plaat in veiligheid.duurt een paar minuten eer je terug iets kan bedienen.

Laatst bewerkt: 10/09/2022 - 15:22

Waarom krijg ik als jij dit schrijft visioenen van kolkende geitenbrij dat dat in het afzuigfilter van de plaat verdwijnt.....? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Laatst bewerkt: 10/09/2022 - 15:27

Zafzuigkap bij zoonlief is boven.geen probleem. Maar zweef die in paniek de soep probeert tegen te houden als die naast je vuur afgezogen wordt. Toch om je een breuk te lachen.

Laatst bewerkt: 10/09/2022 - 16:20